Prvi izziv Adventna pravljica pri ArtMBR

Prvi december in prva adventna nedelja v letu 2019 je kot nalašč za prvi izziv na mojem blogu. Sinova tehnična pomoč na daljavo in vzpodbuda na petkovi ustvarjalni delavnici v Artu sta kriva za odločitev, da vas drage ustvarjalke tudi jaz povabim, da svoje praznične stvaritve v adventnem času pokažete tudi pri meni.

Takole sem si zamislila: Jaz bom poleg venčkov, ki jih že imam, cel mesec sestavljala še enega velikega, in vsako adventno nedeljo pokazala, kako daleč sem prišla. Vam pa dala namige s svojimi škatlicami. Pravzaprav nimam posebnih pogojev in omejitev za sodelovanje, morda le namig. Tako danes, ko kažem svojo prvo škatlico, namigujem na številko 1 v vseh svojih izvedbah, zeleno barvo, adventni venček, črte in vse, kar vam pade na pamet ob pogledu na mojo škatlico. Tudi ni potrebno, da je vaša objava nova. Mislim, da ne bo nobenih težav, saj ustvarjamo tudi za Veselodecembrski izziv pri Metuljčici, za prvi izziv pri Veseli hiški in še za druge izzive. Seveda nagrada sledi.

30 odstotni popust na Črni petek pri Trgovini Art sem dodobra izkoristila za nakup med drugim tudi čisto novih Sizzixovih šablon, ki so bili takoj preizkušeni. Simona nas je na delavnici naučila, kako preprosto in hitro izdelati škatlo. Tam smo okrasili le zgornji del pokrova (glej na konec objave), jaz pa sem celotno škatlico ozaljšala še z vzorčnim papirjem, ki sem ga sama izdelala.

Za prvi adventni teden sem izbrala zeleno barvo in glavni motiv adventni venček. Tega sem izdelala v obliki tresočke s pomočjo posebne dimenzionalne kupole, v notranjosti katere se skrivajo napisi iz Sizzixovega seta.

Slika v nadaljevanju kaže zasnovo mojega škatličnega venčka, na katerem bom vsak teden prižgala lučko poleg nove škatlice. Ideja je že v glavi, tako glede okrasitve, kot glede vsebine posamezne škatlice. V vsaki pa bo darilce za enega družinskega člana.

Tole pa je škatlica, ki sem jo izdelala na delavnici in je bila moja inspiracija za izdelavo škatlic. Moj je tudi koledarček. Izdelki v ozadju so Simonini.

S svojim izdelkom sodelujem na:

Veselodecemberskem izzivu pri Metuljčici,

izzivu Praznično vzdušje pri novozgrajeni Veseli hiški,

Galeriji Najlepšega para, saj sem uporabila njihove okvirje s šivi, številke s šivi in štampiljko “vesele praznike”.

Izgleda, da wordpres ne dovoli neposrednega gumbka in galerije, tako, da je potrebno klikniti na moder gumbek (Klikni za ..), nato pa gre na enak način, kot ste vajene. Upam, da bo šlo.

Navodila za sodelovanje sem malo dopolnila, da vam bo lažje. Ne glede na to, v katerem tednu bom dodala dodatne namige, lahko s tem namigom sodelujete skozi ves mesec, v katerem traja moj izziv. Število ni omejeno. Ni pomembno na kašnem projektu uporabite namig (na voščilnici ali na drugem projektu).

Vesela bom, če v svoji objavi navedete, da sodelujete pri meni in naredite tudi povezavo na moj blog.

Na drugo adventno nadeljo pa bom ob objavi naštela vse namige, da vam bo lažje

 

Galerija vaših izdelkov

Klikni za ogled ali za dodajanje

https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js?id=d1626941e732cbb79b50

27 comments

  1. Krasno, praznično in pravljično je pri tebi. Zelo lep in zanimiv adventni venček pripravljaš svojim dragim. Zanimiva ideja. 🙂 Hvala, ker si se nam pridružila v Veseli hiški. Sonja, DT

  2. Kako zanimiva ideja za dventni venček. Škatlica, ki si jo naredila je res krasno praznično narejena, polna drobnih detajlov. Hvala, da si nas obiskala v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT

  3. To pa je projekt in pol. Z veseljem bom prišla ponovno na obisk, da vidim, kako se bo venček dopolnjeval 🙂
    Uspelo ti je pričarati čarobno praznično vzdušje in zelo vesela sem, da ga deliš z nami v Veseli hiški.
    Prijazen december ti želim, Majda

  4. Magda prekrasna ideja tvoj praznični venček! Z veseljem bom sledila tvojemu ustvarjanju, saj je že prva škatlica čudovita. Posebno sta me navdušila tvoja venčka. Hvala, da si se nam pridružila pri Veseli hiški.
    Objem, Veana R. DT

  5. V vsej tej evfotriji sem pozabila pustiti svojo sled pri tebi ;). Všeč mi je zasnova in sveda izvedba venčka – definitvno ideja za “ponucati”. Z vselejm sem in bom še sodelovala pri tebi :).

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.