Praznična peka 2019

Letos se nisem preveč sukala okrog štedilnika, sem slavnostne pojedine prepustila drugim. Pomagala sem okrasiti mizo, ki pa sem jo vedno morala prej pospraviti mojih ustvarjalnih priprav za papirčkanje.

Sem pa včeraj spekla dve torti iz papirja, ki  so vendarle skrivale nekaj za pojest: bajedere, rumove kroglice kokos casali in še nekaj takih, ki jih obožujemo. No mozartovih kroglic, ki sem jih dobila od Božička, so sicer pri meni na prvem mestu, za nobeno ceno nisem delila.

Spekla sem torti za brata, ki ravno na Božiča praznuje svoj rojstni dan, zato je morala biti vsaj ena v božičnih barvah:

 in ena čokoladna:

Slavljencu je bila izročena v okviru tradicionalnega rojstnodnevno- božičnega obdarovanja, ki se ga vsako leto udeležimo bratje in sestre z družinami. Letos je bil mamin stol prvič prazen. Pogrešamo jo.

No danes, pa sem nagnala vse iz kuhinje in nastala je tale ta prava slovenska sladica:

Po navadi spečem tole v obliki šarkla za brata. Letos sem zamujala s peko potic, ker sem mu pekla torte s Sizzixovo Bigz pro šablono.

No letos pa to potičko dobi moja zlata sestrična Metuljčica. Malo mi je obljubila, da pride jutri na pokušino potic. Ampak okrogla ji je namenjena in če ne pride jutri, jo dobi magari po pošti. Zakaj, pa ji povem, ko pride – nekaj okrog statistike, kajpak.

Tole sladko objavo pa zaključujem še s čestitko, ki je nastala tako na hitro iz raznih sestavnih delov na zalogi, je pa že upam pri naslovnici.

Še vedno je odprt moj izziv Adventna pravljica tule in vabim k sodelovanju. Do konca leta se bom še veselila vaših prispevkov, po novem letu pa zavrtim kolo sreče.

S svojimi papirnatimi izdelki te objave pa delam gnečo na Veselodecemberskem izzivu pri Metuljčici .

 

 

3 comments

  1. Prav zadišalo je po tvojih slastnih in vizualno slatnih dobrotah :). Voščilnica z božično zvezdo pa tkao lepo zaokroži tvoj advennti venček. Vsakega malo ampak čudovit efekt :).

  2. Ooo, zdaj bi pa z veseljem poskusila kos tvoje slastne potice. Si mi prav lušte naredila, moram v kuhinjo, saj se tudi pri nas še kaj najde 😉
    Fantastični pa sta tudi torti iz papirja. Lepo si ustvarjala.

  3. Tvoja praznična peka je posladkala tudi mene in to na kvadrat. Hvala ti iz srca. Tako tortica kot potica sta čudoviti. Voščilnica pa je tista pikica na i. V tvojem prepoznavno lepem stilu. Čudovito paše nanjo božična zvezda.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.