Adventni venček mixmedia

Moja letošnja jesen je bila zavita v črnino. Prižigala sem svečke in jih še prižigam v spomin osebam, za katere sem se težko sprijaznila, da so umrljivi. Vendar to je življenje. Slej ko prej spoznaš, da je nepredvidljivo in minljivo. Čas celi rane in bolečina postaja znosnejša. Ostanejo pa neprecenljivi spomini in letos bom svečke ob adventu prižigala tudi v namen obujanja spominov na te drage osebe. Prvo svečko na letošnjem adventnem venčku sem tako prižgala za mojo mamo, ki je septembra odšla med angele, kar je bila tudi sama.

Letos sem še posebej hvaležna, da sem ustvarjalka, saj sem nujno potrebovala balzam za dušo. Komaj sem čakala Artovih božičnih delavnic v Celju. Prva se je odvijala pod mentorstvom Aleksandre Mihelič.  V čudovitem ustvarjalnem vzdušju smo izdelale dekoracijo, ki je namenjena tudi prižiganju svečk ob adventu. Na tej delavnici sem svoje ustvarjalno znanje povečala za tehniko izdelave debele snežne podlage in izdelave vodnega izgleda. Glavnina dekoracije je iz scrapinieca. Jelenčki so iz papirja, božične zvezde iz foamirana, ki so nas čakale že izdelane v modrikasti barvi. Ker pa sem jaz izbrala rjavo bež kombinacijo, mi je za moj venček zvezde nesebično odstopila kar učiteljica iz svoje dekoracije.  Izdelava na delavnici bi zahtevala dodatni čas.

Moja nadgradnja venčka je dvižna hišica, v katero vstavim led lučko in stekleni podstavki za čajne svečke, da jih lahko menjujem.

Hvala Aleksandri in Mihaeli za prijetno ustvarjalno druženje.

S svojim izdelkom sodelujem na:

Veselodecemberskem izzivu pri Metuljčici,

izzivu Praznično vzdušje pri novozgrajeni Veseli hiški,

 

Vabljene k sodelovanju na mojem izzivu Adventna pravljica tule.

 

 

9 comments

  1. WAW všeč mi je tvoja izvedba venčka. Sožalje ob izgubi mame – ustvarjanje je res ventil preko katerega si nafilamo baterije in izlijemo čustva. Naj bo ta adventni čas zate miren v krogu tvojih bližnjih. Z veselejem bom sodelovala tudi v tvojem izzivu.

  2. Tudi zame to leto ni bilo najboljše. Čuteče kot smo, svoja čustva izlivamo tudi preko ustvarjanja. Na tvojih izdelkih je toliko enih detajlov, vse natančno izdelano in premišljeno, da se povezuje in usklajuje z drugimi izdelki. Tole je res prava adventna pravljica. Kmalu se ti pridružim. Tako praznično je tudi zaradi vseh ustvarjalnih izzivov, se ti ne zdi. Jaz prav uživam ob druženju.

  3. Kar presenečaš nas svojimi izdelki! Fantastična vasica, hiška, jeleni, smrekice.. vse čudovito !
    Hvala, ker sodeluješ na našem prvem Izzivu pri Veseli Hiški! Naj se te sreča dotakne!
    Veana R. -DT

  4. čaroben venček si izdelala se pozna, da si ga izdelovala ob mislih na tvoje ljube osebe, ki so bogatile tvoje življenje. Zavedati se je potrebno, da nas bodo vedno čuvale, čeprav ne v fizični obliki, bodo tukaj v podobi drobnih vsakdanjih znamenj. Lepo nedeljo ti želim :

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.