Izziv Adventna pravljica 2019 – četrta adventna nedelja

Ko na adventnem venčku prižgem četrto svečko, se zavem, da se sedaj pa res bliža moj najlepši praznik v letu in da se odštevajo tudi dnevi v tem letu. V letošnjem decembru sem bila kar ustvarjalna, pa še ne mislim odnehati. Že dolgo nisem bila tako zagnana, pa tudi nekako sem zadovoljna s svojimi izdelki. Poleg tega imam krasno vzpodbudo z vsemi izzivi, tudi svojim, na katerem tako lepo sodelujete in me razveseljujete.

In taram…. končana je še zadnja škatlica mojega posebnega adventnega venčka…..

Oblekca je enaka, kot na tretji – karo vzorec. Na pokrov pa sem najprej položila leseni disk, ki sem ga predstavila že tule in je bil delček lesene dekoracije, za pomemben dogodek jeseni. (To letos ne bom imela časa pokazati). Čisto prvič pa sem uporabila izrezo Marianne design LR0435, ki ponudi božično zvezdo, ki krasi mojo škatlico. Pri celotnem projektu sem uporabila skoraj vse izreze iz seta SIZZIX 664191- Festive things, nad katerim sem se navdušila na delavnici pri Simoni. Tukaj sta uporabljena zvonček in seveda svečka. Uporabila sem kar nekaj pripomočkov Najlepšega para (kvadrati s šivi, številke s šivi, in štampiljko za napis Srečno novo leto). Slednji na pokrovčku ni pristal naključno, ampak z razlogom – da bom lahko sodelovala na izzivu pri Craftalnici.

In še tarararam tarararam…

…. tu je moj škatlični advetni venček v vsem svojem soju.

Ampak največji današnji projekt je bilo fotografiranje. Dnevno svetlobo sem itak zamudila, potem pa sem uporabila vse možne aparate, da bi poslikala tako, kot v resnici izgleda. Z bliskavico, pa brez, pa s to lučjo in brez in… o moj BOG. Ni šans, ampak dobro.. Nekaj malega se da še popraviti z urejevanikom.

Del dekoracije so tudi čarobne Sizzixove smrečice z lučkami, v ozadju pa se važi moj lonček, obdelan s servetno tehniko in zlato belimi kamenčki iz gipsa, ki sem ga izdelala še v obdobju, ko še nisem vedela kaj je to rezalna šablona in mašinca…

Tako, moj venček je narejen, škatlice so napolnjene in bodo odprte na sveti večer, mojega izziva pa seveda še ni konec. Morda je le še kak dodaten namig: leseno, napis Srečno novo leto, zvonček , božična zvezda…. Do konca leta še vabljene k sodelovanju na mojem izzivu Adventna pravljica tule.

S svojo škatlico in venčkom sodelujem na:

Veselodecemberskem izzivu pri Metuljčici po ključni besedi čarobni prazniki

in v Galeriji Najlepšega para   zaradi uporabe njihovih pripomočkov  in

v Craftalnici z voščilom Srečno novo leto.

6 comments

  1. Pa smo dočakali zadnjo advennto nedlejo in tvoj fenomenalen venček v vsej svoji lepoti – všečkam na polno. Res si se fantastično potrudila, popolnoma pa si me kupila z lesenim kolutum – sem mislila da je pravi in potem vidim v povezavi kako je narejno… kapo dol :).

  2. Končno malo časa zase za virtualno potovanje … Ogledala sem si izdelavo celotnega adventnega venčka. Všeč so mi izvirne relšitve, letos je adventni venček izdelal moj sin – v šoli. Bil je razočaran, ker se je zelenje od izdelave do bazarja malo osulo, zato ga ni dovolil fotografirati. Bil je zelo lep, sestavljen iz treh majhnih venčkov s svečko na sredini. Ko ga je videla moja mama, nama ga je zaplenila … nisva imela nič proti, saj sva vsa nedeljska kosila jedla pri njej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.