S tagi za praznične vinske steklenice na obisk v Veselo hiško

Dekleta iz Vesele hiške so opazile mojo voščilnico Klarin ples s hrestačem v rjavih barvah in me povabile na obisk. Le kdo bi v teh časih, ko smo omejeni z obiskovanjem, odklonil varno druženje.

Ker je ravno veseli december, je ideja za izdelek, ki ga nesem s sabo, sovpadla z idejo, ki mi je že nekaj časa rojila po glavi in sicer, da okrasim vino, ki ga bom postavila na praznično pogrnjeno mizo ali okrasila vino, ki ga bom podarila.

Za papirnato okrasitev steklenic sem izbrala Mintayevo kolekcijo vzorčnih papirjev Home for Christmas.

Najprej sem si izdelala osnutek za osnovni tag dolžine 27,5 cm x 8 cm, mu spadaj odrezala trikotnik, zgoraj pa ga zapognila pri 6,5 cm. Ker sem tag podložila z debelejšim fotokartonom, se mi je pri prepogibanju rahlo natrgal vzorčni papir, zato sem morala malo popravljati s tankimi trakovi, ki sem jih prej prepognila. (Nauk: vzorčni papir nalepiti na podlago po prepogibanju vsake plasti posebej.) Nekaj dela sem si naložila tudi z izdelavo odprtine za natikanje na steklenico in sicer najprej je potrebno naumiti sistem za natančno usredinjenje luknje na vzorcu za tag, potem pa enostavno z njim začrtati po vseh izdelkih krog za nastavitev izreze. Krog je seveda potrebno olepšati z okvirjem, za kar potrebuješ dva primerna izreza za kroge. Spodnji del taga mi je bil malo dolgočasen, pa sem mu dodala še 0,5 cm široke trakove iz kontrastnega papirja ter dodala napise. Te sem izdelala s pomočjo Tininih rezalnih šablon. Sedaj pa je sledila sladica okrasitve. To sem izdelala tako, da sem na Tinin tag iz seta Amerikanka, ki sem ga izdelala iz rdečega fotokartona, nalagala izrezke iz vzorčnega papirja (sem se kar narezala). Iz krogov, ki so ostali pri izdelavi luknje, sem izdelala še gumbe, na katere sem prilepila številke prihajajočega leta. Izdelani so s številkami s šivi Najlepšega para. Njihov je tudi praznični napis na enem izmed tagov. Okrašeni tagi so na velikega pritrjeni z magnetkom, da se lahko snemejo.

Tako so mi bili všeč, da kar nisem mogla nehati fotografirati.

Seveda pa letos na okrasitvi ne sme manjkati Hrestač. V soboto sem si v Mariboru ogledala v živo balet Hrestač in sem čisto navdušena. Se bom javila z eno objavo na to temo.

Poslavljam se z malo čarobnosti:

Sedaj pa vas povabim kar v Veselo hiško na kozarček.

 

Sodelujem:

Najlepši par - december 2021 
Metuljčica- Osmi veselodecembrski izziv - vzorčni papir
TTCRD AG 7.dec 
Craftalnica 301- Karkoli prazničnega 
Inkspirational - 
Scrappin4fun - 207 Christmas 
Crafting Happinies- AG -118 
613 Avenue- AG/Any Holiday 
CCAYR - dec -X,Y,Z- Xmas
Mix IT UP – 56 AG –
LTC -65 AG-
MLC -41 AG-
Peace on Earth - 6 - AG 
The Male Room - 157 - Food 
ABC - Yammy
Allsort 655 - Anything Winter
Simon Says - Party
My Time To Craft Christmas- 25 - Anything But a Card

25 comments

 1. fantastična ideja, takšno vino pa je nekaj posebnega, že čudovito samo po sebi, kaj šele takole okrašeno.
  ja, mi pa včeraj na hrestaču iz bolšoja, tudi prekrasno doživetje.

 2. Uau, kako lepo si okrasila steklenice. Tako okrašeno darilo je takoj nivo višje. Hvala za tvoj obisk v Veseli hiški. Lepo te je videti med vso tisto sivko, je zadišalo vse do mene.

 3. Tole pa je bil projekt, ki si ga fenomenalno dokončala. Čudovito si okrasila steklenice in priznam, da bi jih pustila kar tako za dekoracijo na mizi – saj gostje lahko pijejo sok :).

 4. Draga Magda hvala za obisk. Tvoja sivka nas vedno opojno omami in odišavi našo hiško. Tokrat smo še veselo nazdravljale, kajne? Krasna dekoracija in izvirna ideja! Na zdravje…

 5. These are amazing and so very beautiful. A lot of work by you has paid off. Thank you so much for joining us in our Food challenge at The Male Room Good Luck and I hope you will join us in our next challenge.
  Faith DT

  Please remember to copy and paste the challenge badge into your post. We want to spread the word about our challenges and it is a requirement we look for when choosing our winners and honourable mentions.

 6. Amazing! I love it!!! Thanks so much for participating in our CHRISTMAS CRAFTS ALL YEAR ROUND challenge!!! Can’t wait to see you participate again in our next challenge!! Have a happy crafting day!! Stay safe and healthy!!
  *Sorry for being so late commenting but please know that I have checked out your project and appreciate you entering my challenge!!!
  Deanne at A Little Bit O’ Paper

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.