Čokolada – Chocolat – Guest Designing for Dream Factory/Traumfabrik

Zadnje čase svojo ljubezen do filmov izražam tudi skozi ustvarjanje. In to je očitno všeč ustvarjalkam iz fantastičnega bloga s filmskimi izzivi Dream Factory/ Traumfabrik, saj so me že drugič zaporedoma povabile v goste. Tokrat sem jih navdušila s svojim Ailotom na potovanju. In ko sem izvedela še temo tokratnega izziva, sem se čisto stopila. Še isti večer sem si ogledala tudi film Chocolat, ki je tokratna inspiracija in se navdušeno lotila ustvarjanja. Ker smo ravno v času praznovanja praznika ljubezni, so izdelki za ta namen nastajali z mislimi na moje drage domače, ki bodo lahko tudi pospravili te prave mini Lindtove praline, s katerimi sem napolnila posamezne kose  torte.

Čokoladno torto, ki je tudi eden izmed povdarjenih motivov v filmu, sem “spekla” iz Perl papirja Crafters Companion v barvi temne čokolade. Kupila sem ga ravno za namene te “peke”, a sem bila rahlo razočarana nad njim, saj je sicer debel, a perlasti sloj je zelo tanek in se pri prepogibanju skozi pokaže bela plast. Barva pa je tako lepa, da bi kar zagriznil v to čokolado. Šest kosov torte sem izrezala s pomočjo bigz pro rezalne šablone SIZZIX 658010 Box, Decorative cake. Pri sestavljanju posameznega kosa se je pojavila naslednja težava perlastega papirja, saj je le ta na drugi strani bele barve in mi je to dejstvo dalo dodatno delo, da sem morala notranjost potiskati in senčiti bele robove, ki so se šajnali skozi zložen kos torte. Hvala Bogu imama štampiljke mini tortic in srčkov, ter ustrezne blazinice v barvi Ranger Adirondack Espresso in Arhival in Sephia. Bele neželjene robove sem pobarvala s Copic markerjem E29, ki je tako lepe čokoladne barve.

Zunanje stranice torte sem dodatno okrasila in sicer najprej sem izrezala pravokotnike ustreznih dimenzij za zunanje zaokrožene stranice posameznega kosa, jih suho embosirala skozi embossing srajčko in jih nalepila na torto. Dodala sem tudi napis “chocolate” izdelan s pomočjo seta rezalnih šablom Sizzix 664718 Alphanumeric Shadow Lower in iz belega bisernega papirja. Črke sem nalepila s 3D blazinicami, da napis še lepše izstopa. Še en pripomoček pri izdelavi tokratnega projekta me je razočaral in sicer set rezalnih šablon in štampiljke Marianne Design COL1365. Šele, ko sem želela štampiljko z dolgo mislijo na temo čokolade odstraniti iz plastične folije, mi je postalo jasno, zakaj so set znižali za 60%. Komaj, ampak res komaj, sem jo odstranila. Brez pripomočka za odtise pa itak nebi mogla izdelati takega napisa, ki je sedaj viden na enem izmed kosov torte.

Iz enakega papirja sem izdelala  tudi voščilnico z naslovom filma in predstavitvijo glavne vloge prikupne slaščičarke Vianne Rocher. V mojem filmu jo igra Marci- štampiljka La-La land Crafts.  Odtis sem izrezala na roke in ga pobarvala  z alkoholnimi flumastri v čokoladnih odtenkih. Lahko bi bila tudi Merci, saj verjetno veste na kaj namigujem. Pralino sem izdelala s pomočjo že omenjenega seta COL 1365. Osnovni dve podlagi sem izdelala s pomočjo seta Amerikanka Najlepšega para. Bel pravokotnik sem potiskala na enak način kot notranjost tortice, dodala še trak s pikami iz Tedija.

No jaz sem se lepo posladkala, vas pa vabim, da si ogledate lep romantični film ali pa se izzivu pridružite na podlagi ključnih besed, kot so čokolada, bomboni, praline, čokolatini, vroča čokolada, ljubezen. Morda vas inspirira letak izdelkov iz moje slaščičarne.

Saj veste, kajne, da je čokolada hrana bogov in da so flavanoli spojina v čokoladi, ki jo delajo antioksidativno in da ni pomembno, da je čokolada temna, da je bolj zdrava. Veliko o čokoladi izveste tule.

Tole pa so praline še v original škatlicah, ki pa so sedaj že prazne, saj so se preselile v mojo torto, ki pa je tudi že razdeljena med moje Valentinčke in je že povzročila tiste znane glasove mmmm njami.

 

Sodelujem še pri:

Catch The Bug Challlenge Blog-Theme challenge – All About the Kids

Najlepši par- Galerija meseca ferbruarja 2021 – Set Amerikanka

Craftalnica- 279- Ljubezen je v zraku

613 Avenue create –Challenge #2 – February 2021 – Anything Goes w/ Optional Twist: “Heart and Soles”

Scrapping 4 Fun Challenges – Challenge 185 – Wedding/Valentine/Friendship

Love to scrap- LTSCB #142 – Love Is…

Love To Craft Challenge Blog – Anything Goes

The Library Challenge 76- Jar of Hearts

Through the Craft Room Door – Anything Goes: Week 9. Feb 21

MIUCB #46 – Anything Goes + Fancy Fold

 

 

12 comments

  1. Ooo, kako sladko je pri tebi. Kako fantastična tortica, si kar predstavljam navdušenje prejemnikov.
    Voščilnica je pa tudi prekrasna. Super v kompletu s tortico!

  2. Ob tvojem kolažu čudovitih izdelkov sem se skoraj stopila, tako kot čokolada. Seveda zaradi uživanja in občudovanja prelepe torte, ta papir je fantastičen. Voščilnica z Marci pa me je spomnila na leto, ko sva jo dali na Valentinove voščilnice. Navdušena sem in to zelooooooooo.

  3. WOW Magda, you really nailed this challenge and you did such a fantastic and spot-on job! – I am super impressed and can’t get enough!!! Thank you so much for being our wonderful guest designer at the Dream Factory again this month. Hugs, Rosi

  4. Wow, ker obožujem čokolado, je tole perfektno zame. Ta tortica je neverjetna, vsi ti detajli, res si neverjetna. Se mi lušta čokolade ob tem, o ja. In film je prekrasen.
    Hvala, da si z nami pri Catch the Bug challenge.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.