Misija Arktika – operation Arctic

Zaradi tele voščilnice sem bila povabljena v goste v zelo zanimiv filmski Dream factory challenge blog na temo filma Operation Arctic in se kakopak z veseljem odzvala.

Zlagala bi se, če bi rekla, da je bila izdelava voščilnice mala malica. Najprej sem si ogledala film  Operation Arctic, ki je tema izziva, na katerem gostujem. Hvala sinu, ki mi je film snel z neta kar nadaljavo. Všeč mi je bil in ideja za voščilnico se je porodila. Izziv sicer že sam po sebi ponuja veliko ključnih besed, tako, da si filma za sodelovanje ni potrebno ogledati, a kaj, ko je tako lepo ustvarjati, če si navdihnjen prav po filmu.

Izvedba pa je bila druga pesem. Izdelave sem se lotila 1.1.2021, zato, da bo celo leto ustvarjalno, če naj se po prvem dnevu leto pozna.

Izdelati polarni sij – takšen, kot sem si ga zamislila, je bila Misija nemogoče. Sicer sem se predhodno dodobra poučila o tem dih jemajočem pojavu. Odločila sem se, da bom uporabila horizontalno obliko.

Voščilnice sem se lotila v smeri, da uporabim le domače pripomočke, a imam le enega mini polarnega medvedka, tako, da me je v stiski rešila Mojca, ki mi je velikodušno poslala izreze in štampiljke simpatičnih medvedkov. V samem filmu sicer mama medvedka malo bolj strašljivo izgleda, ker se pač bori za svoje mladičke, pri meni  pa maha v slovo trem otrokom, ki so se po naključju znašli na Arktiki in preživeli pravo pustolovščino, dokler jih niso rešili. Moja mama Medvedka maha v slovo rešilnemu helikopterju.

Polarni sij in morje sem izdelala akvarelno s pomočjo Distress Oxide blazinicami v različnih odtenkih modre, vijola, zelene  in rumene barve. Ledene gore so Sizzixove – 664225 – Alpine, kvadrati s šivi so izreze Najlepšega para, ravno tako so njihovi Hribčki in doline. Uporabljeni medvedki in štampiljke, vključno z napisom pa Mojcini pripomočki MFT 1008 – Polar Bears Pals in ustrezne štampiljke.

Vse sem prebarvala s svetlečimi kredami, a se nikakor na da poslikati pravega blišča. Ledeni gore in hribčki so senčeni z – iced spruce- DOX blazinico in posuti s ledenimi kristali.

Vabim tudi vas, da se pridružite izzivu s svojimi izvedbami ledu, medvedov, severnih sijev, snežink, snega. Če pa ste si ogledali film, pa inspiracije itak ne bo manjkalo.

Še en preizkus izdelave polarnega sija je pristal na voščilnici, ki pa sem jo malo poenostavila.

Sodelujem na:

Dream factory kot gostujoča na temo filma Operation Arctic

Scrapping4 fun izziv št. 183 karkoli – AG (Anything Goes)

v galeriji meseca januarja 2021 Najlepšega para (pravokotniki s šivi, hribčki in dolince)

The Male Room – Animals

Tudi pri Craftalnici poteka izziv na temo AG – karkoli, zato svojo voščilnico prilepim tudi tja.

13 comments

 1. WoW, čestitke. Čudoviti voščilnici, Polarni sij ti je svetovno uspel in ti ledeni kristali čudovito poudarijo ledeno pokrajino.

 2. Čudovito, prav navdušena sem nad tvojo voščilnico. Polarni sij je čudovit, všeč pa so mi tudi ti kristali in res lepo poudarijo voščilnico, kot da je pravi led. Ta izziv je res dober in da ustvarjaš po filmu je krasna ideja in spet nekaj drugega, kar mene vedno pritegne. Bravo! Moj poklon za prelepo voščilnico.

 3. Ojej…tole pa je projekt vreden vikanja!!!! Brrrr mal me mraz…ampak meni te temperature pašejo. Tale mraz gre od kristalov, ki so tako čudovito poudarili magičnost teh velikih ledenih gmot…. Takoj bi zamenjala s temi ljubkimi medvedi . Pa polarni sij….RATAL!!!! NARJEN!!!!! …. bi vpil Lado Bizovičar!!!! Pa izziv me mika….že zadnji čas, da se spravim k delu in spet začnem z izzivi…. Filma ne bom gledala ampak teme so pa tako prijetne….mrzle!!!! Mislim, da si me spet navdušila in bom kvačko za nekaj časa dala na stran (no, vsaj čez dan…bom zvečer nadoknadila:-))….
  Hvala tudi za paket…sem ga ravnokar dobila….in to istočasno z novim 35cm velikim zlatim…..ja ne boš verjela Hrestačem….jelko sem podrla ampak tale lesena figura je pa tako cart, da mi bo celo leto delala družbo. Se bojim, da si me tako okužila z njimi, da jih bo po trgovinah po svetu zmanjkalo:-))…. Hvala še enkrat…vesela vsega!!!!!

  • Se ne bojim, da ti plan ne bo uspel in da boš Knajpala (mrzlo-vroče). Super, da je paketek prispel. Drugače te pa je navdušil sam gospod Hrestač, ne jaz. Kogar pravljica in balet ne navdušita, je pa……. Bomo odprle zaprto skupino na to temo….

 4. I couldn’t read your description of what you have done, (no translate?) but I can see what beautiful work you have done, love those happy bears and the gorgeous background. Thank you so much for joining us in our Animal challenge at The Male Room Good Luck and I hope you will join us in our next challenge.
  Faith DT

 5. Veš, nadaljevanja raznih filmskih misij mi kar ne sedejo, a tebe prosim, da s tole misijo nadaljuješ, saj si pričarala čarobne izpeljave severnega sija … Nadaljuj, velja?!
  Prijazen pozdravček, Majda (tokratna gostja v CRAFT-alnici)

 6. Uau, mislim, da ti je polarni sij krasno uspel na obeh voščilnicah. Vidi se tudi, da so polarni medvedi prav zadovoljni, tako da ti je vsekakor uspelo! Čudoviti sta. In tisti ledeni kristali… pravljično!

 7. Čudovito ozadje in seveda simpatični medvedki. Čestitke za gostovanje na izzivu. Sem si ga ogledala in priznam kar zahtevne naloge punce postavljajo. A so izdelki čudoviti. Hvala ti, da si z nami v Craft-alnici. Lp Goga

 8. These two are gorgeous. Your icebergs are absolutely brilliant and look so real!!! Really adorable! I’m so happy to have you as our guest designer at the Dream Factory! Hugs, Rosi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.