Vojak – Toy Solder iz pravljice

Tale objava bi morala nastati včeraj, 29.12.2020.

Ravno sem zaključevala četrto voščilnico iz serije vojske vojačkov, ko me je za en dan prekinilo tresenje tal. Tega občutka nikoli ne bom pozabila. Še danes, ko še vedno tla niso umirjena in me je zjutraj spet zbudil potres, sem nemirna. V upanju, da se bo končalo in z globokim sočustvovanjem s prizadetimi ljudmi krajev na Hrvaškem, ki nikoli ne bodo več v svoje domove, ali pa nikoli več videli svojcev, sem se odločila, da je potrebno vseeno živeti dalje. Koliko vsega se je nagrmadilo v tem letu na naš svet. Na prisilnem dopustu zaradi korone, ki sem ga želela obrniti v svojo prid, pa sem spet na začetku. Kako je šele hudo ljudem, ki neposredno občutijo posledice korone ali potresa. Še vreme nam ni prav v veliko pomoč, da bi letošnje praznike doživeli tako, kot se spodobi. Morda pa bo komu vendarle koristil žarek sonca, ki je ravno posijal skozi oblake.

Včeraj je bil prav čuden dan že zjutraj. Plan, da bom delala potico, sem prestavila za popoldne, pa mi nekako ni bilo do gnetenja testa. Vleklo me je k temle vojačkom, za katere je odgovorna Tina Z. – Treebug, ki mi je poslala digi tega simpatičnega vojačka. Naredila sem eno veliko napako, saj sem ga stiskala na navaden papir in imela zaradi tega prav pri vseh fazah obdelave težave. Ampak to so moji prvi digiji in nabiram izkušnje. Pobarvani so z alkoholnimi flumastri in zlatim markerjem. Nato sem jih senčila preko izrezane maske z modro distress ink blazinico. Za takšno nežno senčenje pridejo v poštev le mehki okrogli čopiči. Z rdečim kvadratom sem poudarila sceno. Ker pa so mi vojački tako zelo simpatični, sem jih  še zlato uokvirila.

 

Morali bi biti štirje, pa je eden ostal nedokončan. Tisti mi bo ostal za spomin na včerajšnji mračen dan, ki pa se je za nas vendarle končal brez kakih posledic, za kar sem izredno hvaležna. Tele vojačke bom pa navila in jih poslala  na pomoč na prizadeta območja. Vključno s tistim na glasbeni skrinjici.

V moji galeriji z zgodbo Hrestač – Božična zgodba se postavljajo tako lepi izdelki, da jo je vredno pogledati. Še vedno se dogaja, zato lepo vabljene k sodelovanju.

Sodelujem na: 52cct, kjer sem izbrala belo in rdeče

 na blogu Scrapping4fun, kjer želijo v 182. izzivu videti božič ali zimo.

in na Craftalnici, ki zbira izdelke v duhu pričakovanja božiča.

9 comments

 1. Moramo priznat, da je celotno leto čudno in nikakršno…konec leta je pa še mati narava pokazala svoje zobe…Sem prav hvaležna, da se lahko zabubim v svojo sobo in vsaj za par ur pozabim na VSE!!!! Letos si nam pa še ti popestrila in fino začinila s temi figuricami….

 2. Ni kaj, mati narava nam vrača z obrestmi, je pa res da v najslabšem možnem času :(. Ti kar navij tvoje vojačke, da odhitijo pomagat, potico boš pa že spekla :). Lepo si se poigrala z digiji. En nasvet – malo trši pisarniški papri (100g ali 160g) se precej dobro obnes pri barvanju, vsaj s suhimi in suhimi akvarelnimi barvicami :).

 3. O, kako simpatični so ti vojački! Krasne voščilnice. Tokrat ni bilo časa sodelovati na tvojem izzivu. Vsega drugega se je nabralo malo preveč. Pridem kdaj drugič. Vse dobro v 2021!

 4. tole sem takoj videla, ampak s komentarji sem bolj počasna.
  me veseli, da ti je prišel digi prav in kakšne super voščilnice si naredila. mojstrsko, sploh na navadnem papirju, vau. jaz tiskam na trši papir, ampak previdno, sem že uničila en printer s tem, ko sem hotela sprintati na debel akvarelni papir.
  katastrofa glede potresa, ampak tako kot delamo s tem planetom, me žal ne more nič presenetiti, vsaj korona bi lahko bil čas premisleka tudi o tem, pa pri vodilnih sploh ni videti te teme.
  drži se.

 5. Ko tako ob tretjem božičnem večeru posedam s skodelico vročega čaja, tudi mene ponovno trese. Najbolj grozen in neprijeten občutek, ki me vsakič znova prestraši. Sem pa sedaj vesela, ko prebiram tvoje besede in sem hvaležna za naše ustvarjalne kotičke, kjer se lahko umirim. Preberem spodbudne besede, si ogledam čudovite umetnine, ki lahko razveselijo in polepšajo dan nekomu, ki je v stiski. Tvoji vojački so tako prikupni. Še posebej mi je všeč ideja, da jih boš navila, da prinesejo boljše stvari v novem letu tudi tistim, ki so bili prizadeti ob teh strašnih dogodkih. Dobro se z dobrim vrača! In naj bo temu res tako! ♥

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.