Hrestač med božičnimi darili

Plan je bil naslednji: s pomočjo krasnega fotokartona z vzorcem iz Tedija na hitro narediti serijo vsaj 20 voščilnic.

Samo ozadje, izdelano s pomočjo čudovite izreze za okvir iz seta Vesela pošta Najlepšega para je še šlo po načrtu. Potem pa se je zataknilo. Napis Merry Christmas  brez odebelitve in senčenja ni ponudil željenega učinka, enak problem je nastal tudi pri darilu (rezalne šablone Sizzix) in vse je bilo potrebno izrezati x 2. Naslednja težava se je pojavila, ker sem želela dodatke združiti v čim manjšo kompozicijo in darilce zatakniti pod napis. (Tako učita Finnabair in Lady E- ne raztegovati elementov po voščilnici oz. izdelku, ampak jih čimblj združiti v eno skupno kompozicijo). Zaradi tega sem morala del napisa pustiti nezalepljen in ga lepiti na darilce v naslednji fazi. Ker brez Hrestača seveda ne gre, je bilo še tega treba izrezati iz že uporabljenega vzorčnega papirja – na roke. Enostavno preprosto ne znam. Morda bi morala spet odpreti notes iz Artove delavnice Peta Hughesa, kjer nas je učil ravno te spretnosti. Tudi moja vztrajnost je bila za dosego cilja premalo. Tako je nastalo le 12 voščilnic, na mojem seznamu pa še kar velik manjko. Bo pa priložnost še za kakšno novo verzijo.  Tisti na seznamu, ki še niso obkljukani, pa bod morali malo počakati. Če pošta ne bo zatajila, morda dobijo še letos.

Seveda so bile narejene tri verzije, da sem ugotovila, katera mi je najbolj všeč:

Šele pogled na del sestavnih delov razkrije, da je bilo kar nekaj dela.

Medtem, ko se jaz ukvarjam s svojim seznamom, pa se v moji galeriji prazničnega Decembeskega izziva dogajajo same lepe stvari, kar me neizmerno radosti. Pa ne samo na linku, kamor lepite čudovite izdelke, tudi na dom prihajajo Hrestači v raznih oblikah, miške, balerine, snežinke… in jaz hodim po prstih in dvigam roke proti stropu.

S svojo “enostavno” voščilnico sodelujem na:

52cct, kjer sem spet izbrala januarsko temo darila,  saj je že na vzorčnem papirju veliko daril:

in na blogu Scrapping4fun, kjer želijo v 182. izzivu videti božič ali zimo.

Voščilnico prijavljam tudi v Decembersko galerijo Najlepšega para, saj sem uporabila njihovo šablono za okvir.

Craftalnica pa zbira izdelke v duhu pričakovanja božiča, zato grem na obisk tudi tja.

4 comments

  1. Poznaš pregovor: “Brez muke se še čevelj ne obuje!!”…..Končni izdelek je čudovit…rdeče črke so res tiste prave, ki dajo piko na samo voščilnico….Oooooooo lepe, lepe, lepe…..pa glavni igralec letošnjega leta……komaj čakam, da vidim celotno letošnjo galerijo…..

  2. Fantastično si sestavila tudi to barvno kombinacijo! Všeč mi je tvoj zapis o kombiniranju, prelaganju koščkov sem in tja….. poznam 🙂 Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-alnici

  3. Super plan, morda se ti ni izšel po načrtu. Je pa lepo videti tvoj načrt dela. Zanimiv in zelo uporaben nasvet. Hvala, ker si ga delila z nami. Voščilnice pa res prekrasne s tvojim osrednjim junakom prazničnega decembra in v moji ljubi kombinaciji za praznične dni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.