Hrestač – Dežela slaščic in Sladkorna vila

Najslajši del pravljice Hrestač in mišji kralj:

Tokrat se bom lotila pripovedi dela pravljice skozi oči njene baletne izvedbe. Hrestač je v tem delu sicer že spremenjen v princa. Spet sem malo preskočila, ampak  Miklavževa nedelja je pravi čas, da se tudi na mojem blogu malo posladkamo. Hrestač je torej popeljal Klaro skozi deželo snežink v sladkorno deželo, kjer je bilo vse iz marcipana, čokolade, bombonov……

Tole je povzetek opisa mlade glasbenice, ki sem ga našla na spletu:

Ples sladkorna vila začne s premikanjem rok in nog, počasi po melodiji, ki je odsekana. Ritem je dvodobni in se ne spreminja. Melodija je srednje tiha (mezzopiano), tempo je adante. Glasba ohranja napetost, ki se stopnjuje s crescendom in accelerandom in postaja vedno hitrejši. Dinamika postane stopničasta. Zvok zvončkov upočasni tempo, glasnost utiša, ponovi se osnovna tema v začetnem – a-tempu, dinamika postane mezzoforte. Ob spremembi teme je prisoten močan accelerando, ples postaja najprej hitrejši, potem se počasi zaključi.

Če pri gledanju čudovitega plesa sladkorne vile niste ravno sledile strokovnemu glasbenemu opisu, naj vas potolažim, da ga tudi jaz bolj malo razumem. Nekaj malega mi je sicer ostalo iz časov, ko sta še otroka hodila v glasbeno šolo.

Mi gre pa dosti bolje pri opisu izdelave mojih voščilnic, ko so plesali moji pripomočki. Kaj uporabiti pri udejanjanju sladkorne teme? Kot nalašč za to, sem našla štampiljke Janes Doodle – Gingerbread, ki sem jih kupila pred dvema letoma v Artu, kjer sem se udeležila tudi božične delavnice z Jane v Celju. Čisto sem not padla. Kako sproščujoče je barvanje odtisov z Gaphit in Grapho markerji. Hvala Bogu imam tega veliko doma, ampak kljub temu zelo zelo pogrešam Artove Božične delavnice. Medenjake, lizike, sladkorne palčke in beljakove sladkorne penice ter napis sem odtisnila neposredno na papir za barvanje z alkoholnimi flomastri, ki sem ga predhodno izrezala s pomočjo največkega okvirja iz seta Najlepšega para Vesela pošta. Ta mi je tako zelo všeč, ker tako lepo paše na A6 belo osnovo za voščilnico, kupljeno v Artu.

Pa sem navrgla še nekaj ključnih besed, ki jih lahko uporabite kot glavno temo na svojih izdelkih in sodelujete v mojem v mojem decemberskem izzivu Hrestač- Božična zgodba.

Vesela hiška ima v decembru čudovit izziv z naslovom Praznični čas, ki se ga 2. udeležujem s svojo voščilnico.

Tudi pri 52cct omogočajo  sodelovanje s sklicevanjem na kateri koli izziv v letu 2020. Tokrat sem izbrala bolj roza barve, zato upam, da bo ustrezal izzivu netradicionalnih prazničnih barv.

In na koncu se prijavljam še v Decembersko galerijo Najlepšega para, saj sem uporabila njihove šablone.

5 comments

  1. Kako zanimiv izziv poteka pri tebi. Hrestač ni namreč prav pogost v naših logih. Na žalost, ker je tako simpatičen. Hvala, da si se nam pridružila tudi pri 52CCT. gOGA

  2. Kako prekrasen izziv si nam pripravila. Prav čudovito se je sprehajati po tvoji objavi in se potopiti v zgodbo o hrestaču. Krasno si upodobila ples sladkorne vile z vsemi sladkimi dodatki.
    Tudi jaz zelo pogrešam Artove ustvarjalne delavnice. Rada sem se jih udeležila, ker so priložnost, ko se vse zberemo na kupu, skupaj ustvarjamo, se spoznamo in česa novega tudi naučimo.
    Lepo, da si nas obiskala v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT

  3. S puncama sem velikokrat pogledala risanko o Hrestaču in prav del s sladkorno princeso mi je bil vedno najljubši. Čudovito si ustvarjala. Sem pa včeraj ustvarjala tudi sama. Pokažem kmalu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.