Boj med Hrestačem in Mišjim kraljem

Presrečna sem, da se je najbolj pravljičen mesec v letu začel z belo odejo. Neverjetno, kako letos odleže pogled na bližnji grič poln razposajenih otrok. Vsi v maskah in dokaj na razdalji uživajo bogastvo bele narave in se dričajo in sankajo in kepajo. Na otroškem igrišču se baha ogromen snežak z modrim klobukom. Ko bi le ta idila trajala do Božiča. V mojem nabiralniku pa me je že čakala prva praznična voščilnica. Če odmislimo virus, se nam res lepo dogaja.

Pa se vrnimo k mojemu izzivu.

Zadnji čas je, da se prestavimo v pravljici za eno poglavje naprej. Končali smo na predvečer Božiča, ko so otroci odprli vsa darila in ko je Marie z robčkom povila zlomljeno Hrestačevo čeljust.

Otroci so igrače skrbno pospravili v posebno stekleno omaro s policami, ki so v knjigi opisane do potankosti. Na vrhu so najdragocenejše igrače mojstra Drosselmeyerja, nato knjižna polica, sledijo Fritcevi vojaki in čisto spodaj polička, namenjena Meriinim punčkam, na kateri je skrbno shranjen tudi poviti Hrestač. Medtem, ko se je ob polnoči, v skrbi za poškodovano lutko, Marie še vedno zadrževala pri omari, so se v dnevni sobi začele dogajati nenavadne stvari. Miške so začele plezati od vsepovsod, z njimi pa tudi miš s sedmimi glavami – Mišji kralj. Začel se je strahovit boj med Mišjim kraljem in Hrestačem, ki je skupaj z ostalimi vojaki in igračami oživel. A slabo je kazalo. Vojska igrač je bila poražena, kraljevi zobje pa so že ogrožali Hrestača. Takrat je je Marie vanj vrgla svoj čevelj, ga zmedla in tako pomagala Hrestaču do zmage. Marie je od vse groze izgubila zavest.

Tokrat vas izzivam z voščilnico, na kateri sem uprizorila glavna dva lika zgodbe. Hrestača in Mišjega kralja na odru pred ogromno smreko. Takole sta se priklonila publiki po odplesanem boju. Hrestač je ponosni zmagovalec, Mišji kralj pa mu izkazuje vso čast. Lika sta izdelana s pomočjo seta rezalnih šablon H1445, smreka je iz stare zaloge rezalnih šablon. Uporabila sem tudi štampiljke za ozadje iz not, ki ponazaja balet ter štampiljko lesa za oder. Bogate brokatne zavese so iz novega seta vzorčnih papirjev z naslovom Nutcracker, izrezane z rezalnimi šablonami Marianne design. Malo daljše sem ukrojila, ker je oder visok. Papir bom še uporabila, saj vsebuje zelo zanimive vzorce.

Velika, bogato okrašena jelka, mišja vojska in Mišji kralj, Hrestači, vojaki, omara z igračami in knjigami… in vse ostale ključne teme iz pravljice čakajo, da vas inspirirajo k ustvarjanju in sodelovanju v mojem decemberskem izzivu Hrestač- Božična zgodba.

Prizor boja iz knjige

In kot običajno uživajte v baletu:

 

Vesela hiška ima v decembru čudovit izziv z naslovom Praznični čas. Mislim, da moja voščilnica lahko roma tudi tja.

Tudi pri 52cct so velikodušni, omogočajo namreč sodelovanje s sklicevanjem na kateri koli izziv v letu 2020. Če to ni super. Mislim, da je na moji voščilnici pretežno rdeča in zelena barva in da ustreza “november challenge, red and green”.

6 comments

 1. Si me ujela … med ustvarjanjem praznične voščilnice s Hrestačem, sem kar prekinila in se prepustila baletu.
  Vesela sem, da je Vesela hiška dobila tako imenitno družbo, zdaj se bo v njej tudi plesalo … čista pravljica 🙂
  Hvala za izziv in navdih, Majda

 2. Kako prekrasno zgodbo si nam pripravila. Čudovito je pobegniti s tabo v to zgodbico. In tvoje voščilnice so res prekrasne in kako lepo povzamejo dele zgodbe. Lepo, da si se nam pridružila. Pozdrav Janja DT

 3. Še ena pravljična objava. Si prav namerno pustim tvoje objave za čas, ko otroci še ali že spijo, da imam res čas, da preberem objavo od začetka do konca in da natančno občudujem tvoje mojstrovine… Sedaj še otroci spijo, kurim si v kamin, ob sebi imam skodelico svojega najljubšega čaja in odpotovala sem v tvoj pravljični svet… Popoln začetek dneva.
  Voščilnica pa tako krasno sestavljena. Navdušena nad natančnostjo in detajli.

 4. First of all, I am hooked by your wonderful fairy tale of nutcracker and seven-headed mouse. Second, I love this wonderful scene and your interpretation of the red and green challenge! It’s just breathtakingly beautiful! Thank you so much for participating in our last challenge of the year – I hope you’ll come back to play in the new year too!
  Merry Christmas and a Happy, Healthy and hopefully better New Year than the one leaving us! Hugs, Rosi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.