Cocktail adventnih venčkov

Če nisem do sedaj, sem sedaj klonila pod dejstvom, da je še kdo bolj pameten od mene. V mislih imam seveda telefon. Pravzaprav sem v teh časih res hvaležna, da mi ta mala stvar pomaga vsaj malo nadomestiti pristne človeške stike.

V FB klepetalnici imam skupino s pomenljivim imenom Cocatil.  Kreirana je bila ob nekem posebnem dogodku, pa se je kar obdržala in od takrat smo člani, večinoma sorodnice, tako virtualno popili skupaj že nekaj coctktailov, kaj skuhali in spekli in pojedli in se seveda naklepetali o aktualnih družinskih dogodkih in novicah.

V soboto sem se jim pohvalila s svojim adventnim venčkom, bila pa sem sila radovedna, kaj se spleta na njihovih mizah. In tu nastopi telefon, ki na hitro poslika in omogoča tudi takojšnje posredovanje slike. Presenečena nad hitrim odzivom, predvsem pa njihovo kreativnostjo, si nisem mogla kaj, kot, da te na hitro poslikane kreacije tudi pokažem. Vsak ima zadaj svojo zgodbo in vsako posebej sem prek venčka začutila.

Št.1: Takole je ustvarjala naša študentka umetnica:

in dodala:

Sledili so venčki svakinje, ki prisega, da nam narava ponuja vse, kar potrebujemo za praznično okrasitev časa, v katerem se pripravljamo na prihod Njega. Ker ima veliko hišo  in druga poslopja, je tudi venčkov naredila več.

Št.2:

Št.3:

Št.4:

Št.5:

Pod Št.6: je dodala komentar:

“Venček z mašno je za Nejko v MB. Okraski na adventnem venčku simbolizirajo naša dobra dela. Zato pa je Nejka dobila tako veliko mašno na zelenju z rodne vasice.”

Moja opomba: Nejka je ena izmed njenih treh hčera, ki pa se v teh korona časih bori v prvih bojnih vrstah z bolniki, poleg tega pa je še študentka magistrskega programa, na zato je komentar res na mestu.

Št.7:

To je venček ene izmed njenih hčera, ki se je dobro naučila od svoje mame. Na venčku so dodani svečniki iz breze, ki so krasili tudi njeno poroko. Izdelal jih je njen mož.

Št.8: To pa je venček mamice od umetnice pod št.1:

Mojega pa tako poznate:

Random je opravil naključni žreb in me rešil naloge, da izberem najlepšega, ker bi imela pretežko nalogo.

Št.3:

Izžrebanka dobi komplet svečk, ki so zelo zelo stare. Kupila sem jih ne vem kdaj že in jih nisem uporabila, ker se mi jih je zdelo škoda. Če tole ni prava priložnost, da jih nekdo uporabi. Mislim, da je žreb izbral kar ta pravi venček, ki je resnično poln narave in prave simbolike. Izdelovalka pa pravi, da je potrebno porabiti hišne zaloge. Da je res star komplet, dokazuje cena zadaj, kjer piše, da je za 1 kos 60 enot-ne vem več katerih, verjetno SIT.

Izžrebanki čestitke, vsem hvala za sodelovanje. Sedaj pa lepo uživajte čas pričakovanja.

Ps.: Natečaj je hitro stekel, sličice so bile hitro pri meni. No telefon pa vendarle še ni tako pameten, da bi mi sestavil takole objavo.

Kajne, da bi bil greh, če jih nebi postavila na ogled. Kaj pravite?

3 comments

  1. Zelo lepa objava polna čudovitih venčkov. Vsak je tako lep in kreativen in tako zelo unikaten.
    Hvala, da si nas razveselila z tem izborom adventnih venčkov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.