Hrestač -Ples snežink

Moja tokratna objava v nizu objav na temo Hrestač sicer ne sledi čisto zgodbi iz same pravljice. Z njo sem pohitela, ker so izdelki ravno pravi za sodelovanje v dveh izzivih, ki bi jih nebi rada zamudila.

Hrestač je Maričko (v baletu Klaro) v sanjah popeljal v čudoviti pravljični svet. Na poti sta se sprehodila tudi skozi gozd, kjer plešejo snežinke, ki so popolnoma pobelile drevesa.

Jaz sem plesala na takte s preizkušanjem raznih tehnik za ozadje iz snežink z malo Sizzixa, malo Marianne design in raznimi pastami in blazinicami. Balerinam so očitno všeč, saj tako lahkotno poplesavajo in lovijo snežinke.

Takole izgleda balet na moji mizi,

takole so plesale ples snežink v SNG Operi in balet Ljubljana, kjer sem neizmerno uživala pred nekaj leti,

s klikom na naslednjo fotografijo pa vam pričaram snežinke, ki  tudi plešejo po taktih Petra Iljiča Čajkovskega. Če ne prej, vam bo glasba postala poznana tam pri približno dveh minutah.

George Balanchine’s The Nutcracker – Waltz of the Snowflakes

Zasneženi gozd, zasnežene smreke, snežinke, baletke, glasba… vse to paše, poleg že v prejšnji objavi navedenih tem, v galerijo mojega izziva Hrestač -Božična pravljica, kamor vas prisrčno vabim, da sodelujete s svojimi izdelki, na katerih je glavna tema ena izmed tem iz pravljice. In pravljica se bo nadaljevala v naslednjih objavah.

Saj ne vem, ali si želim da bi se napoved sneženja do nižin za jutri uresničila ali ne.

Sodelujem na izzivih pri 52CCT, kjer se odvija Winter Wonderland

https://artmbr.files.wordpress.com/2020/11/3fb7c-032bnov2btheme.png

in pri Double D, kjer želijo zimsko modrino

https://artmbr.files.wordpress.com/2020/11/ee07f-collages32bwithout2bphotos.jpg

Imejte se lepo in bodite zdrave.

P.S.: Na mojem blogu se izvaja stilska prenova, upam, da ne boste imele kakšnih težav.

7 comments

  1. A veš, kaj mi je pa najbolj všeč???? Da mi branje tvoje zgodbe lepša muzika v ozadju…ja itak, da najprej pritisnem na posnetek…..Si pa ustvarila prekrasno modro baletno pravljico…če ne bo snežilo….punce!!!! imam rešitev!!!!!Samo na Magdino stran, pa vas bo obiskala prava zima….Prekrasno!!!!!

    • Mojca, ti si super. Sem želela predlagati, da bi najprej pritisnile na gumbek in potem ogledale vsebino, pa se mi je zdelo, da bom vsiljiva. Ampak nisem pomislila, da so nekatere itak spretne. Mojca, ko bo možnost, res priporočam ogled baleta. V SNG ga vsako leto ponavljajo, takoj razprodan. Letos ne bo nič, ampak še pridejo tisti časi. Ti imaš možnost tudi v Zagrebu. Gotovo imajo kako dobro varianto Hrustača. Seveda pa ni slabo tudi takole na You tubu. Nekaj lepih jih imam še na zalogi.

  2. Such lovely cards, I really like the ballet theme. So festive for the holidays and winter. Great take on the Mood Board, thanks so much for playing along with us over at the Double D Challenge. Hope we see you back again soon!!
    Judy~ DD DT
    {Judy’s Happy Place} Stop by and see me!!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.