Tresočka z JustRite ornamenti

Opozorilo: Branje samo za potrpežljive!

Že dolgo nisem uporabljala JustRite sistema štampiljk (glej sliko na koncu objave). Imam jih v posebni škatli, ki je bila odrinjena nekam v globino omare. Nanje sem se spomnila v mojem trenutnem navalu izdelave tresočk, ko se mi je zazdelo, da bi jih lahko uporabila. Vsak ustvarjalni pripomoček ima svoje fore in tudi ti niso izjema. Štampiljke vsebujejo glavni motiv – tukaj božični ornamenti – in krog z napisom. Vse bi bilo lepo in prav in enostavno, če bi obstajale tudi ustrezne izreze za okrogli okvir. Pa ne – in na mizo sem privlekla vse žive kroge, ki jih premorem ter nekako le našla ta prave. Težave z izdelavo okvirja z dvema krogoma verjetno poznate. Sploh, če je potrebno izrezati več enakih kosov. Pa to niti ni bil največji problem. Včeraj, ko sem to izdelovala, nisem imela najboljšega dne. Ugotovila sem namreč, da moja 8 let stara Memento black blazinica, ki na mistiju nekako še deluje, pri tem sistemu, ko moraš odtisniti v prvo, nikakor ne deluje več. (Blazinica je že naročena). Pa se je pojavil še en problem. Če na stamper (leseno okroglo držalo) ne pritrdiš oba kroga hkrati, se pri tapkanju z blazinico kar lepo umažeta zunanja robova in …. verjetno je rezultat sluten. Zakaj pa nisem naredila odtisa hkrati? Ker je dobro pri tresočki spodnji krog z motivom izrezati malo večje, da ne izstopa na končnem izdelku, če ravno nisi natančen pri izdelavi debelega okvirja. Uf, kaj mi je bilo tega treba. Se tako namučiti.

Z ledenimi kristalčki pri polnjenju tresočk nikoli ne zgrešim in tudi tokrat nisem, razen tega, da so mi pri prvem poskusu lepljenja vsi zleteli iz tresočke. Ojoj. Ali je bila polna luna ali kaj.

Ker pa sem želela s to voščilnico sodelovati na Feeling sketchy blogu, je nastal še problem številka 5 in sem morala na krog dodati še drobno dekoracijo. Tudi ni šlo v prvič, ker na tako bogato okrašeno voščilnico tiščati še nek dodatni okras, je spet poseben izziv.

Toliko sem jamrala glede izdelave, da sem skoraj pozabila napisati, da sem pri tej čestitki uporabila še en zaprašen pripomoček in sicer štampiljko za ozadje, ki pa sedaj, ko jo lahko odtisnem s pomočjo mistija, nudi neizmerno zadovoljstvo z rezultatom. Uporabila sem blazinico DOx Evergreen bough. Ornamente sem pobarala z Grapfo markerji.

Sicer pa če sem poštena, praksa gor ali dol, vsi ti dobri nasveti na spletu in še ne vem kaj vse.. meni skoraj nikoli ne gre čisto brez zapletov in tako gre za izdelavo ene same voščilnice kar cel popoldne, vštevši s kako kavico in še čim. No ja, včeraj sem vmes naredila še štrudl.

Mi je kar lažje, ko sem se takole izjamrala na rami svojega bloga.

O tem govorim:

Sodelujem na izzivih:

Feeling Sketchy- novemberski izziv 248

Galerija meseca novembra Najlepši par – okvir iz seta Vesela pošta

Vesela Hiška- izziv 12: KARKOLI

6 comments

 1. Vidim, da je tole cel podvig in rezultat je fantastičen. Te občudujem pri vztrajnosti, mi je pa toliko stvari znanih, tako da smo vsi v istem zosu. Pa pri meni že pri bolj enostavnih stvareh. Misti pa je zakon, moj je domače izdelave in z njim vsaj malo štampiljkam, zaradi vseh teh omenjenih in mogočih problemov. Hvala, da si z nami pri Feeling sketchy.

 2. WoW … to pa je čudovito presenečenje. Mi je všeč zelo in če ne bi prebrala zapisa, ti – ob prvem pogledu na voščilnico – ne bi verjela, da ti je bila takšen izziv. Izvedba natančna, kot vedno. Teh štampiljk sama ne poznam, a so glede na sliko verjetno izziv zase. Še kdaj nas preseneti z lepo tresočko 🙂

 3. Skoraj kot odprava na Triglav ampak vprašanje, če bi bilo toliko zadovoljstva ob koncu…(vsaj pri meni…lepši mi je pogled na tvojo voščilnico…pa ne me raztrgat….mi je prav malo mar, ker nimam želje po vrhu Triglava!!!)…
  Nisem še videla te štampiljke …prav fascinantna se mi zdi..in končni efekt je res prekrasen, ledeni kristalčki so mi vedno zakon!!!! …..tudi ona se počuti fino, ker si jo preluftala….Hvala, ker si spet potrkala na mojo slabo vest….”milijon” šablon in štampiljk čaka na svež zrak….res si prijazna…obljubim, da bom šla danes malo na ekskurzijo po omari in jim malo pustila odprta vrata, da se vsaj nadihajo svežega zraka…..vmes pa skočim na tole spletno stran, ki si jo omenila….ijoj Božička….sram te bodi!!!!!

 4. Tako zelo čudovita voščilnica. Prav nič ni videti, da bi imela težave pri izdelavi. Perfektna je in tele tvoje štampiljke zgledajo super. Ledeni kristalčki v tresočki, pa kot pravi. Super.
  Hvala, da si se nam pridružila na izzivu v Veseli hiški.

 5. Fantastično ! Magda, vedno nam predstaviš nekaj novega in neznanega. Odlično si se odrezala, najbolj pa so mi seveda všeč kristalčki. Hvala za obisk v Veseli hiški. Objem, Veana R. DT

 6. Mislim, da tudi najboljši imajo take in drugačne težave … samo jih ne pokažejo. In vsi se tako ali drugače mučimo, da spravimo idejo z glave v konkreten izdelek, ki žal včasih prav klavrno izgleda. Tako pač je. Vsekakor pa tudi mene razjezi, ko nimam pravih šablon … ena je za milimeter premajhna, druga pa za centimeter prevelika ali obratno.
  Tako, zdaj sem se izkašljala še jaz 😉 … hvala, ker si se potrudila in izdelala voščilnico za Feeling Sketchy izziv.
  Lep pozdrav, Maja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.