Planike in božične zvezde

Na MŠPU-8 so rekli: “Izdelaj dve voščilnici z istim motivom za dva različna namena”. Kot pridna učenka sem sledila navodilom. Sicer precej zakomplicirala glede množice uporabljenih pripomočkov, a rezultat je tukaj na ogled.

Za motiv, ki sem ga uporabila na obeh voščilnicah sem izbrala planike, ki pa so za božični namen zacvetele rdeče in se prelevile v božične zvezde za okrasitev venčka. Veneček je v bistvu tresočka.

Dodatno sem si otežila pot še z doma izdelanim vzorčnim papirjem za steno, na ketero sem obesila venček. Če si bodo v MŠPU izmislile za nalogo doma izdelan vzorčni papir, naj pohitijo, ker imam štampiljko še umazano z belo pigmentno blazinico.

Meni se dopade del domače naloge, pri kateri sem uporabila Tinine rezalne šablone Planike v njeni pravi izvedbi. Zacvetele so pod vznožjem malega Triglava in Vrha Tiglava. Glede tretjega vrha je itak dilema, tako, da pri meni pač manjka. Inspiracija za to voščinico je nastala kot spomin na mojo pot na najvišjo slovensko goro, ko sem prvič v življenju videla planiko v živo. Kasneje sem jih  pri osvajanju slovenske transverzale videla še mnogo. Knafličeva markacija pa je tista, ki na planinski voščilnici ne sme manjkati.

Me je že skoraj zaneslo, da bi tudi njo spremenila v tresočko, ampak je treba narediti še kako drugo nalogo. Gotovo pa bom na voščilnico dodala še smerokaz z osebno noto za slavljenca.

Ko sem že mislila, da sem na tekočem z nalogami, pa evo, spet prileti nova.

Sodelujem torej:

MŠPU-8-3

Galerija meseca novembra Najlepši par

Vesela Hiška- izziv 12: KARKOLI

 

10 comments

  1. Kako sem navdušena. Barve pri tebi prav oživijo in planike v venčku so mi čudovite…da o ‘domačem papirju’ sploh ne govorim…vrhunski je!!!

  2. Kako imeniten odgovor na dvojni izziv – planike so čarobne v obeh izvedbah. Tole tvojo idejo o uporabi planik na božičnih voščilnicah kdaj ugrabim, saj lahko, kajne?!
    Pravo razstavo si nam pričarala v Veseli hiški – škatlica in obe voščilnici kot čudovit trio. Hvala iz srca, Majda

  3. Oh, kako je pa to lepoooo! Kar nagledati se ne morem teh prekrasnih planik. In tako natančno ter stilno vse izdelano. Prava mojstrica, ni kaj ! Objem, Veana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.