Na čaj v Veselo hiško z recikliranimi lončki v mixed media tehniki

V mesecu marcu je v Veseli hiški potekal 4. izziv na temo Cvetoča pomlad. Stanovalkam – članicam DT je bila očitno všeč tudi moja voščilnica in so mi podelile njihovo značko Top 3, s tem pa po njihovih pravilih tudi povabilo na čaj v njihove prostore. Tokrat sem se povabilu z veseljem odzvala. Bila sem povabljena že ob zaključku njihovega prvega izziva, a takrat se ni izšlo. Ker imam vedno veliko za povedati, bodo punce ugotovile, da je  en obisk kar dovolj.

Kako poteka naš klepet ob srkanju čaja, si poglejte na naslednji povezavi.

Spodobi se, da ob prvem obisku v hiši prineseš s sabo tudi skromno darilo. Jaz sem v ta namen izdelala posebne posodice za gumbe, ki sem jih predelala iz praznih lončkov ustvarjalnih barv v mixed media tehniki. Sledila sem trenutnemu trendu reciklaže embalaže ustvarjalnih pripomočkov in pa znanju, pridobljenem na 8. Artovem kreativnem tednu pod mentorstvom Anne Dabrowske. Pri njej sem našla tudi navdih in idejo za izdelavo lončkov.

Anna Dabrovska je lastnica linije čudovitih materialov in pripomočkov pod njenim psevdonimom Finnabair, ki sem jih pri tem projektu uporabila tudi sama. Med drugimi sem tu preizkušala njene voske, ki sem jih kupila v Darilnici Klavdija. V moji prejšnji objavi pa sem preizkusila tudi odlične Pentart voske iz Arta.

Iz spodnjih slik je razviden moj postopek izdelave do faze pred barvanjem z voskom. Celoten postopek izdelave je že opisan v mojem osnutku objave, ki bo zagledala luč sveta upam prav kmalu.

Trenutno je v Veseli hiški odprt zelo zanimiv izziv na temo Zakrament, kamor vas tukaj povabim tudi sama.

Vaše izdelke pa z veseljem pričakujem tudi v svojem aprilskem izzivu na temo pomlad in Velika noč. Sodelujete pa lahko tudi z izdelki, ki so v kakršni koli povezavi z borbo proti koronavirusu, ki žal še vedno predstavlja zelo resno grožnjo. In vse naše ustvarjanje in takole virtualno druženje, kot je tudi moj obisk Vesele hiške, je še kako dobrodošlo.

4 comments

  1. Kako prija obiskati Veselo hiško. Ta skupen obisk nama je pa pisan na kožo, kajne. Saj vidiš, da non štop hodim na obisk na tvoj blog in srkam znanje. Res si prava mojstrica mix media tehnike. Kako lepe lončke si pripravila. Jaz jih kar vidim na polički, lepo zložene, v enem so šraufki, v drugem gumbki, v tretjem izdelki iz kalupov…. Se pa že vnaprej najavim; takoj ko bo tvoj osnutek zagledal luč sveta bom veselo potrkala.

  2. Najprej hvala, ker si nas obiskala v Veseli hiški in prinesla pokazat svoje čudovite izdelke. Škatlice si fantastično okrasila. Materiala, ki si ga uporabila, si sploh ne nameravam zapomniti, da me slučajno ne bi potegnilo v nabavo. 🙂 Sice pa tudi pojma nimam, kako se tega lotiti. 😀 Tudi modri tagec iz prejšnje objave je fantastičen. Objem. ❤

  3. Hvala za tvoj obisk v Veseli hiški. Na ogled si nam “prinesla” fantastične škatlice v mixed medii. Prava mojstrica si postala. Kar ne morem se nagledati vseh teh plasti in dodatkov. Ta tehnika mi je zelo zanimiva, a se mi zdi vse preveč zapletena zame in potrebuješ veliko preveč materiala. Z velikim veseljem pa občudujem fantastične mojstrovine takih mojstric kot si ti. Bravo!

  4. Kakšna razlika med prej in potem. Neverjetna preobrazba pod tvojimi spretnimi rokami in sedaj so videti kot nekaj zelo dragocenega in tudi lepa dekoracija.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.