Mixed media tag v modrem

Tale tag velikan, ki je skoraj velikosti A4, je rezultat posebnega izziva. Pod vtisom Annine delavnice na 8. Artovem kreativnem tednu v Mariboru, kjer smo ustvarjale pretežno z izdelki Finnabair linije mixed media proizvodov, je bila moja nalogo preizkusiti tiste, ki jih lahko kupim na poličkah meni najljubše trgovine z ustvarjalnim materialom. Kar nekaj strukturnih past in drugih pripomočkov za tehniko, s katero sem v zadnjem času obsedena, je v mojih predalih ravno iz te trgovine.

Sestavni delov mojega tokratnega izdelka ne bom razlagala, saj sem uporabila enake, kot sem jih uporabila tudi na Aninin delavnici in v izdelku “ponovi vajo”, kar bom predstavila v eni od prihodnjih objav. Tokrat se bom podrobneje posvetila le barvam, ki ponudijo zaključni efekt tovrstnega izdelka. To so tekoče akrilne barve in vosek. Anna Dabrowska je priporočila uporabo dveh odtenkov tekoče barve za ozadje in en kontrastni odtenek barve voska. Moj izziv je bil še večji, ker sem imela na razpolago samo en odtenek tekoče modre barve in en odtenek modre voščene paste, ki mi jih je velikodušno poslala Mihaela v preizkus.  Da je bil izziv še težji, je tekoča barva, ki je uporabljena za ozadje, svetlejšega odtenka kot vosek. Ravno obratno torej, kot smo delali na delavnici. Lahko bi si pomagala s kombinacijo katere od domačih barv, a sem se odločila, da ostanem samo pri teh dveh barvah, saj sem želela preizkusiti, kako se obneseta v primerjavi z Finnabair izdelki.

Da sem moj izdelek pripeljala do stopnje, kot je razvidno iz spodnje slike in je pripravljen za zaključno barvanje, sem med drugimi uporabila tudi naslednje proizvode, ki sem jih kupila v Artu: 

Pentart acrilic primer (gesso), Studio Light stencil šablono Mask MB03, Maimeri cracking pasto, leseni zobnik, večina elementov je izdelanih s pomočjo njihove Fimo light air paste, Pentart 3D balls, bela akrilna barva Schmincke.

In ker je v zadnjem času zelo popularno ustvarjanje s embalažo, sem jaz za izdelavo taga uporabila kar kartonsko škatlo, v kateri sem prejela zadnjo pošiljko ustvarjalnega materiala. Moram omeniti, da so sončece, ki sem ga jaz spremenila v sijočo luno in zvezdice iz fimo mase popadale iz mojega čisto prvega kalupa z leta 1997, ki je bil že rahlo zaprašen in je tokrat spet pokazal svojo uporabnost.

Barvanje sledi po fazi, ko so vsi elementi pobarvani z belim gessom in dobro posušeni. V pršilko sem si pripravila precej razredčen tekoči akrilni tuš Schmincke Basic Cyan in z njim pršila neposredno na projekt. Nekatere elemente sem pobarvala bolj intenzivno s čopičem. Nežno prelivanje povzroči pršenje z vodo. Tako pobarvan in dobro posušen tag sem s prstom posvetlila (v mojem primeru potemnila) s  Pentart metalic modro voščeno pasto. O kako lepo diši po limoni. Z voskom sem rahlo podrsala tudi po razpokanih mestih in jih tako poudarila. Projekt sem zaključila s tapkanjem po določenih mestih z ožeto gobico, namočeno v belo akrilno barvo.

Za zaključek lahko povem, da bom še posegla po akrilnih inkih Schminke (imajo tudi metalik odtenke) in po Pentart voskih v mojih prihodnjih mixed media projektih. Komaj čakam, da bo izrednih razmer konec, da se sprehodim med Artovimi poličkami.

Pa lep sončen dan vam želim in če ste bile tudi ve ustvarjalne, ne pozabite na moj izziv, kamor lahko lepite svoje izdelke.

3 comments

  1. Ti si postala prava mojstrica. Lepo se mi zdi, da si uporabila izdelke, ki ti jih je poslala Mihaela in pokazala kaj vse se da ustvariti z njimi. Prava modrost je narediti takšen izdelek. Kapo dol draga moja!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.