Izziv pri ArtMBR april 2020-POMLAD in/ali VELIKA NOČ in/ali OSTANI DOMA

Za nami je čuden mesec, v katerem se je marsikaj zgodilo. En del njega sem živela v oblakih, uživajoč na Artovem kreativnem tednu v Mariboru, na katerega me veže toliko lepih spominov in o katerem bi lahko napisala celo knjigo. Preostali del meseca pa je ena sama zmeda, strah in negotovost. Le malo mi je uspelo pobegniti v drugi svet- svet ustvarjanja.

Iskreno se vam zahvaljujem za sodelovanje na mojem izzivu in čutim, da imam v aprilu obvezo, da odprem izziv in poskušam na tak način dihati z vami in da skupaj prebrodimo to norost, ki nas obdaja. Še enkrat se oproščam, da sem vas tako pozno komentirala na marčevskem izzivu. Včasih mi je zagodel tudi kak škrat, da je komentarje odpihnilo neznano kam.

Vabim vas, da svoje izdelke, ki jih ustvarite na temo pomladi in/ali velike noči, pokažete tudi v moji galeriji. Tema tokratnega izziva pa so tudi izdelki, ki kakorkoli spominjajo na boj proti širitvi korona virusa in pozivu Ostani doma (hiša; dom; zahvala ljudem, ki so tokrat v prvi bojni vrsti: dejavnosti, ki jih počenjate v tem času, lahko pokažete tudi kak ustvarjalni predalček ali škatlico, ki ste jih v tem času pospravile, skratka vse, kar ste v lahko naredile sedaj, pa prej ni bilo nikoli časa…..) Naj tukaj domišljija ne pozna meja.

Vaše izdelke bom nestrpno čakala na naslednji povezavi, do te objave pa pridete tudi, če kliknete sličico čisto na vrhu desnega traku mojega bloga:

Galerija vaših izdelkov

Klikni za ogled ali za dodajanje

1. del: Jaz sem ustvarjala v duhu Velike noči z izdelavo trisa voščilnic:

Voščilnice so rezultat uporabe novih Sizzixovih pripomočkov, ki so iz liste želja v mojo košarico  leteli ob akcijski prodaji pri Artu MB in sicer: 664421 Bunny hop (odštekani zajci) in 664373 Easter sentiments (trava in jajce). Rožice iz foamirana so ponovitev vaje delavnice z Lady E. Ozadje voščilnice je izdelano neposredno na osnovo za voščilnico s pomočjo stencil šablone Fabrice Decoru in nove Icing paste Finnabair (vzdevek Anne Dabrowske, s katero sem v živo ustvarjala in med drugim spoznala njene čudovite mixed media pripomočke na dveh njenih delavnicah v okviru 8. Artovega kreativnega tedna). Pri izdelavi voščilnice pa sem uporabila tudi znanje, pridobljeno na delavnici Lady E, kjer sem se učila kompozicije večplastnih voščilnic, kar sem opisala že v prejšnji objavi. Zato sem dodala še čipke in  vejice.

Svoje voščilnice lepim v Galerijo Najlepšega para meseca aprila 2020 zaradi uporabe rezalne šablone Vesela velika noč.

Pa še moji izdelki na temo Boja proti korona virusu. Mislim, da motivi povedo vse. S srednjim tagom pa se še posebej zahvaljujem vsem zdravstvenim delavcem za njihovo požrtvovalnost. Vem, da jih je tudi med našimi ustvarjalkami kar nekaj. Jaz pa se z njim zahvaljujem tudi Nejki. Slovenija vam je hvaležna.

2. del:  Rubrika “Jaz tebi, ti meni inspiracija” (kratko: “Jaz tebi, ti meni”)

Tokrat sem k sodelovanju povabila Jernejo, ki se podpisuje z Ne-Ja in je lastnica prikupnega bloga Od Mene Za Tebe. Ona obvlada vse od papirčkanja do ustvarjanja prečudovitih idrijskih čipk. Njena, meni všečna, vrlina je ustvarjanje z naravnimi materiali in recikliranje. Skratka je vsestranska ustvarjalka, ki svoje znanje že uspešno prenaša tudi na svojo hči, svoje ideje pa velikodušno deli tudi med nas. Zelo prijetno je brati tudi njene komentarje. Ko pa potrebuješ dodatni nasvet, ti ga pokloni še na e mail. Žal tudi Jerneje osebno še ne poznam, ampak se mi zdi da sva dobri ustvarjalni prijateljici na virtualni način.

Jaz sem inspiracijo našla v dveh njenih voščilnicah in sicer v objavi voščilnic Rojstni dnevi

Art MBR                                                                  Ne-Ja

in  Konec dopusta.

Art MBR                                                                  Ne-Ja

Pri obeh Jernejinih voščilnicah me je najprej pritegnila podlaga in sicer zlata teksturna pasta na eko kraft voščilnici. Jaz sem malo zakomplicirala in sem ustvarila posebno podlago iz eko kraft papirja, jo rahlo posenčila z vintage photo DI blazinico in jo nalepila na voščilnico. Za izrezo trga pravokotnika sem uporabila rezalno šablono iz seta CLNestXXL9. S stencil šablono THS018 Doily in Icing pasto Finnabair White gold sem v diagonalni smeri skušala ustvariti čipko, ki pa se vidi le, če voščilnico pogledam pod določenim kotom. Ampak nič hudega, tukaj sem želela le ustvariti podobno podlago kot NeJa in preizkusiti svojo novo pasto, nad katero sem navdušena.

Uporabljene pripomočke za okrasitev ne bom naštevala, že tako je objava predolga, izpostavila bi le napis “Vse NAJBOLJŠE” na drugi voščilnici v beli barvi, ki je izdelana s pomočjo ene od šablon, ki sem jih prejela kot izžrebanka na Craftalnici, kar mi prinaša posebno veselje v moje srce.

Kaj praviš Jerneja?

In sedaj sledi cukrček moje objave, predstavitev, kako je bila moja voščilnica inspiracija Jerneji. Vesela sem, da je privolila v sodelovanje.

Njena voščilnica:

Jernejo je inspirirala moja voščilnica s sivko v kanglici. Ko sem prejela njen izdelek, sem bila nepopisno vesela, in toplo mi je bilo pri srcu. Kako se je lotila, si poglejte na njenem blogu. Jaz sem navdušena. Mislim da ni nobenega dvoma, da sva obe ljubiteljici sivke in to je še ena izmed najinih skupnih lastnosti.

Art MBR                                                                  Ne-Ja

Jerneja najlepša hvala za sodelovanje, tudi tisto tehnično plat, hvala za svoj delovni prispevek, ki ga v teh časih ustvarjaš za druge in ostani mi zdrava.

Tale objava je dolga, ampak upam, da ste se prebile skozi njo.

Ostanite doma, če lahko, ostanite zdrave in imejte priložnosti in volje za ustvarjanje in nenazadnje to pokažite tudi pri meni.

 

9 comments

 1. uu, kako so mi všeč vse te rožice, od sivke, tulipanov do foamirana, perfektne so. pri sivki ta krasna ozadja, pa potem te lepe oblike foamirana in tudi jaz obožujem teksturne paste. res super medsebojne inspiracije. velikonočne so krasno dodelane z dodatki, užitek jih je pogledati.
  izziv mi je pa zelo všeč – vsi smo v tem posebnem času in všeč mi je, da smo skupaj v tem.

 2. Draga Magda, naj začnem na začetku. Upam, da boš uspela v strah, negotovost in zmedo drugega dela marca s svojim ustvarjanjem vase vnesti mir, sožitje z domačimi, naravo, s seboj. Naj prebujajoča se narava, toplejše sonce, bolj žive barve prinesejo tudi veselje, upanje … Vem, da ni lahko. Ne daj se! S svojimi dih jemajočimi izdelki vem, da si na dobri poti. Tudi nas, ki te takole obiščemo, prinašaš dobroto …
  Krasno sta ustvarjali skupaj z Nejo. Dober in ustvarjalen tim sta ter nam postregli z zelo lepimi in zanimivimi voščilnicami.
  Pozdrav in objem!

 3. Draga Magda ! Tvoje objave mi vedno, resno vedno polepšajo dan in za to sem ti neizmerno hvaležna. Ne samo čudoviti in izvirni izdelki izpod tvojih ustvarjalnih rok, tudi napisano je tako lepo prebrati. Tvoja ideja Jaz tebi, ti meni me vedno preseneti, kako neverjetne ste ustvarjalke. Tokrat sta nas z Jernejo omamili z barvami in vonjem sivke. Prekrasno! Tvoji zajčki pa so prinesli veselje in nasmeh v moj dan. Lepo se imej in pazi nase! Objem

 4. Draga Magda, tukaj se kar podpišem pod Veanin komentar, ki te je tako lepo označil. Tudi sama sem mnenja, da so tvoji izdelki in zapisi fenomenalni. Vedno si vzamem dovolj časa, da si podrobno ogledam kaj si ustvarila in napisala.
  Današnje voščilnice s poskočnim zajcem so ravno prav obložene s cvetjem. Tagi, so zgodba zase, te bi jaz obesila v vsak javni prostor, da bi bil na očeh vsem ljudem…lahko bi bili tudi kot logotip kakšnega zdravstvenega letaka.
  Želim ti lep dan in ostani zdrava ❤️

 5. Magda, tvoje presenečenje je uspelo na polno – res si nebi nikoli mislila, da boš izbrala ti dve voščilnici :). Fantastično si interpretirala in naredila dve pravi lepotički. Sivka je bila očitno obema v mislih, ampak tvoja izvedba s čipko v ozadju je noro všečna – hvala ti za povabilo in sodelovanje :)! Kar se tiče velikonočnih zajčkov – moj poklon. Genij si, da ti uspe navihanega zajčka spremeniti v elegantno velikonočno voščilnico. Tagci pa so res poklon vsem zdravstvenim delavcem, ki se trudijo za nas. Zato ljudje, pamet v roke in ostanimo doma! in Magda, ob priliki se spoznave tudi v živo, verjemi :).

 6. Ooo Magda, spet tako fantastična objava. Navdušena nad tvojimi navihanimi velikonočnimi zajčki in Rubrika jaz tebi ti meni inspiracija, spet dih jemajoča, kako krasne voščilnice sta ustvarili. Prekrasne barve in cvetje! Bodi dobro!

 7. Pozdravljena Magda, z veseljem se spet odzovem na tvoj čudovit izziv. Saj ne vem kako mi je sploh lahko ušel, da nebi sodelovala 🙂 Z veseljem prebiram tvoje besede in občudujem nastale izdelke. Lepo bodi in se še oglasim 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.