Hexagons novoletna voščilnica in Artova delavnica s Petom Hughesom

Pozdravljene.

Za mano je nepozaben 8. Artov Kreativni teden v Mariboru in en še teden po tem, ko je bilo potrebno na več področjih odsotnost nadoknaditi. In ko se mi je že zdelo, da bom ponavljala vaje in pokomentirala vse prijave na moj izziv, ki je fantastičen in izpolnila še kaj, kar imam na dolgu ter kaj od tega, kar sem imela namen pokazati, se je zgodil korona virus. Ne samo, da je potrebno posvetiti pozornost in čas v teh razmerah pomembnejšim opravilom, pri meni je nastopila še nekakšna blokada in slabo mi gre od rok. Pa vendarle sem danes zbrala moči in v sledenju dvema izzivoma ustvarila naslednjo voščilnico. Izziva sta mi pomagala izbrati barve in postavitev. Uporabila sem svoj nov pripomoček, nad katerim me je navdušil Pete Hughes na Artovih delavnicah in sicer Sizzix 664420 Stacked tiles, hexagons.  Set prinaša pet kompletov šestkotnikov po pet velikosti, od katerih sem jaz uporabila tri.

52CCT izziv zahteva novoletno voščilnico v beli, zeleni in rjavi barvi zato je glavni motiv bela snežinka. Izdelana je večdimenzionalno s pomočjo dveh sizzixovih setov s snežinkami. Iz ene izmed njih pade tisti mali hexagon za pikico na i na sami snežinki. Snežinka sledi tudi Craftalnicini skici okroglega elementa. Namesto treh rožic sem jaz uporabila tri liste bodike, ki sem jih izrezala s šablonami iz seta Najlepšega para. Tinine so tudi šablone za izdelavo črk za napis “srečno”.

Uporabila sem eko osnovo za voščilnico velikosti 5″x 7″. Belino podlage sem razbila z odtisom lesene štampiljke Stampabilities faded textBackground TR1011, ki je ena izmed najbolj uporabljenih štampiljk v moji zbirki. Rob mi je pomagal razcefrati pripomoček, na katerem piše makingmemories in je eden izmed mojih prvih pripomočkov, kupljen v trgovini Memories v Celju, kjer sem se prvič srečala s pripomočki za scrapbooking v Sloveniji.  Za barvanje sem uporabila Distress Oxide v barvah vintage photo in peeled paint. Še nekaj 3d blazinic in voščilnica je bila dokaj hitro nared.

Z voščilnico sodelujem pri:

52 CCT marčevskem barvnem izzivu,

Craftalnici po skici 256. izziva in

v marčevski galeriji Najlepšeg para, saj sem uporabila dva seta njihovih izrez.

Craftalnici v zahvalo za srečo pri žrebu pri 254. izzivu, ki mi je prinesla čudovite šablone z napisi.

Pa še delček mojega ustvarjanja pod mentorstvom Peta Hughesa v okviru 8. Artovega kreativnega tedna – med delom in še toplo pečena voščilnica:

Hvala za čudovite prispevke na mojem marčevskem izzivu in vabljene še naprej. Upam, da vas uspem čim prej komentirati, saj si prav želim še enkrat vse natančno pogledati.

Namesto zaključka pa moje razmišljanje in priporočilo v dneh, ki jih doživljamo in v dneh, ki prihajajo:

Tukaj in sedaj je priložnost, da prebivalci Slovenije dokažemo, da ne pričakujemo od države le to, kaj nam bo dala, ampak, da se globoko in res globoko globoko zamislimo, kaj lahko sami naredimo zase, svoje drage, prijatelje znance in vse ostale državljane – za zdravo državo. Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe pristojnih, saj so samo dobronamerni, OSTANIMO DOMA in bodimo hvaležni tistim, ki delajo v dobro nas vseh. Ni potrebno veliko odrekanja za zelo zelo velik cilj – naše ZDRAVJE.

Ostanite doma v okviru zmožnosti in bodite zdrave.

12 comments

 1. Tudi sama imam prijetne spomine na Artov ustvarjalni teden, še posebno sem vesela, da sva se srečali v živo – zdaj te vidim pred sabo, medtem ko ti pišem 😉
  Čudovito si združila oba izziva, izbrane Gogine barve si imenitno poudarila.
  Hvala za lepe želje – tudi tebi želim, bodi zdrava, Majda
  In hvala, ker sodeluješ na blogu 52 CCT ter Craft-alnici, kjer sem tokratna gostja

 2. Super voščilnica, tudi tista z delavnice.
  V teh dneh se bomo morali nekako zamotiti, da prebrodimo tole situacijo. Mogoče je nam, ki radi ustvarjamo, celo lažje, kot tistim, ki hobijev nimajo. Tebi in tvojim želim, da bi ostali zdravi.

 3. Čudoviti voščilnici…tako praznična, kot tista z delavnic.
  Nam ni težko ostati doma imamo polne roke dela… če ne drugega pa z ustvarjanjem 🙂
  Bodi lepo!

 4. voščilnici sta prekrasni, te barve! in ti heksagoni so čisto posebni. verjamem, da je bil pete zopet super in da je bilo res nepozabno.
  mene kar boli, ko vidim, kako so nekateri brezbrižni in ne upoštevajo prav ničesar. nam je doma super pestro, full house z otroki, šola, vrtec doma …. na momente smo v strahu, če bo kdo od nas zbolel, ampak je dela toliko, da ni časa kaj dosti premišljevati ali ustvarjati … bodi zdrava.

 5. Oh, draga Magda tako daleč se zdijo tisti prekrasni dnevi… Tvojo objavo sem prebrala, a sem ti odpisala samo v mislih. No, moja energija se počasi vrača in sem skočila ponovno na ogled tvoje čudovite voščilnice. Odlična ideja in super so tejle “hexagoni” ali po naše šesterokotniki. Tudi barve v rjavi, zeleni in beli si krasno skombinirala. Prava mojstrica si !! Na daljavo ti pošiljam objem in želje, da ostanete vsi v družini zdravi. Drži se !

 6. Magda malo kasno prihajam k tebi na obiska mapak je noro v službi, doma pa moja mala in lepo vreme vzameta vso pozornost ;). Fantastično si uporabila zahtevne barve in skico ter naredila pravo lepotičko :). Ostani zdrava!

  • Hvala ti tudi da sodeluješ v naši Craft-alnici. Lepo si združila barve z našo postavitvijo izpred 10 let.
   Hvala in ostanite zdravi. Lp Goga

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.