NL Vo-5/20-21 – Pingvin na ledeni kocki

Nedelja, dokaj prazen dom, nekaj vzpodbude s strani izzivov, nove šablonice, ki so iz liste želja letele v košarico, ko so najavili 50% v Beadsiju in 22% v Rayherju. Dovolj razlogov, da je bila miza spet polna ustvarjalnih pripomočkov. Okvir iz seta rezalnih šablon Najlepšega para TZB 304 -Vesela pošta je šel že včeraj skozi mašinco, CC  – 444 Chilly Willy Penguin pa je bil danes prvič uporabljen.

Pri izbiri barve mi je pomagal 52CCT izziv v treh modrih barvah. Pri barvnih izzivih imam sicer vedno malo dileme glede na barvni spekter in prikazane ideje, koliko lahko grem izven okvirov. Izbrala sem tri barve distress blazinic: tumbled glass, faded jeans in chipped sapphire. Brez dodatka bele barve, bi bila voščilnica sila dolgočasna.

Najprej sem dvakrat izrezala sestavne dele pingvina in en komplet pobarvala, podložila z nepobarvanim in sestavila pingvinčka. Je malo pomemben vrstni red zlaganja. Nikakor pa mi ni uspelo zatakniti kljunčka v tisti dve zarezi. Barvala sem akvarelno. Ugotovila sem, da je črni del pingvina najbolje odrezati iz črnega papirja. Če sem želela slediti izzivu Craftalnice, sem morala dodati verz. Ker pingvinu najbolj pritičeta voda in led, sem oblikovala kocko ledu.  Pravokotnik, zaobljeni vogali in razpoke s štampiljko Tima Holtza. Skušala sem izdelati videz kvadra, tako, da sem izdelala dva pravokotnika in ju malo zamaknila pri lepljenju. Kako bi mi prišla prav kakšna lepa izreza za kocko ledu, ali vsaj štampiljka. Ko sem odtisnila napis in ga embozirala s prahcem, se je led malo stopil, zato spodaj lužica. Napis je iz seta štampiljk Najlepšega para TZB280 – Veselje ob praznikih.

Vse skupaj sem zalepila na okvir, ki sem ga predhodno senčila z vsemi tremi modrimi barvami in nanj ujela nekaj kapljic vode. Vodo sem z Mini misterjem špricnila v zrak in s podlago ujela drobne kapljice. Za malo snežnega blišča sem dodala bele grobe bleščice, ki pa se na sliki niti ne bleščijo.

Spodnja voščilnica je pravzaprav poskusna, prva, ki sem jo izdelala in pri kateri sem se učila. Ni razloga, da je ne bi pokazala. Sem se pa pri njej izživljala še z bleščicami in malo strukturnega snega. Pri tej še nisem pogruntala, da bi led izdelala dvojno.

Pa sta spet dve za zbirko novoletnih. Tukaj se lepo vidi, kako sem drugo veliko lepše senčila. Ja, vaja dela mojstra.

Lepim v:

Galerijo meseca februarja pri Najlepšem paru, zaradi uporabljenih njihovih izdelkov,

52CCT – kjer želijo barvno lestvico

Craftalnico, kjer želijo verze.

Voščilnici pa sta tudi novoletni- v znamenju zime, s katero izzivam jaz v mesecu februarju in v katero vabim, da sodelujete z izdelki, na teme, ki so razvidne tule.

 

14 comments

  1. Zelo so mi ljube CC šablonce….z njimi je res užitek ustvarjat, ker nudijo toliko različnih kombinacij…moj pingo že 2 leti spi spanje pravičnega v škatli.Mogoče ga pa zdaj zbudim, da bo delal družbo tvojemu:-))….Tale kocka ledu je tudi meni pritegnila pogled….

  2. Vem, kako je, ko pridejo novi pripomočki 🙂 Napol prazna hiša ti je dala priložnost, da si jih že uporabila. Lepo si sestavila oba pingvina in ju postavila na kocko ledu. Krasne modre barve!

  3. Najprej mi je padla v oči ledena kocka – tako lepo si jo poustvarila 🙂 Pingvinček se na njej imenitno počuti in z ravnotežjem nima težav. Skrbi me le tista luža spodaj, da se sneg, glede na trenutne vremenske razmere, prehitro ne stopi – držim pesti;-)
    Hvala, ker se znova igraš z nami na blogu CCT, lepo te je srečati.
    Prijazen pozdravček, Majda

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.