NL VO 2/20-21 Wise men v tehniki embossed impressions

Moje sobotno jutro se je začelo s kavico ob računalniku. Prav slutila sem, da bodo pri 52CCT izzivali z embossing prahom, zato sem se prav nasmejala, ko sem zagledala naslov tedenskega izziva. Brez ogleda filmčka na dani povezavi pri meni ne bi šlo. Pa sem kar poskusila in se odločila po mojem za najboljšo možno izrezo, saj sem takoj dosegla želeni efekt. Sledila sem prikazanim navodilom. Nič ni šlo v koš. Naredila sem dve voščilnici po enem kopitu, pri drugi mi je že malo bolj uspelo. Notranjost nisem barvala akrilno, ampak sem kar pustila prahec in ga toplotno obdelala, saj se je pokazal neverjetni beli rob. Že sama izdelava odtisa z rezalno šablono in embossing praha me je fasciniral. Kako dobra uporaba rezalne šablone še na drug način. Hvala vam punce na 52CCT. Mislim pa, da so tehniko delale tudi na MŠPU.

Da Modreci-Sveti trije kralji ne potujejo kar v prazno, sem s pomočjo maskiranja izdelala še nebo in saharski pesek. Izgled rahlega sneženja sem dosegla s špricanjem z vodo. Zakaj pa ne bi v Sahari snežilo, če že pri nas noče.

Mislim, da je bila prava izbira tudi 7 let stari Knorr prandellov bakreni embossing prah, s katerim sem izdelala tudi napis. Štampiljka je iz seta TZB280 Veselje ob praznikih iz Najlepšega para. Njihov je tudi pravokotnik s šivi, ki je pri meni že močno iztrošen. Čudovita zvezda, ki pripada setu rezalnih šablon Sizzix 663127- Wise men, gre po mojem tukaj najlepše zraven v beli barvi. Samo še fotošuting in objava, pa seveda bahanje na zidu 52CCT. Če je slučajno pogoj za sodelovanje tudi akvarelno barvanje, me odstranite, jaz pa sem vseeno zelo zelo vesela, da sem poskusila vašo tehniko.

Spodnja voščilnica je prvi poizkus. Pri njej je še malo več prahca na neželenih mestih, ampak pri tej tehniki skoraj ne gre drugače.

Navdušena. Sem morala takoj pokazat. Je treba biti malo natančen in potrpežljiv, ja, ampak res se splača. Na mizi imam še tri šablone, ki mislim, da bodo tudi ravno primerne za to tehniko, zato še niste opravile z mano.

Sodelujem na:

Izzivu na 52CCT- tehnika meseca januarja 2020- Embossed impressions,

Okvir je izdelan s šablono iz seta Najlepšega para, ravno tako štampiljka, zato lepim tudi v njihovo galerijo.

Galerija meseca januarja

Tokratne voščilnice božično novoletne  in so čisto v duhu tudi mojega izziva, zato, kot po navadi, še povabilo k sodelovanju na mojem 2. izzivu, kjer ustvarjamo na temo zime in/ali peke.  

10 comments

  1. Waw…tole bo res za probat…dobro izgleda…tehnika mislim!!!! Za prvič si si zadala pa res težko šablono in bahanje na zidu bo več kot upravičeno…Joj, že kar vidim koliko prahca se bo nabralo pri mojih poizkusih…

  2. Wau Magda, tvoje toplotno embosiranje je res fantastično izpadlo! Pravilno si se odločila, da nisi odstranila prahca iz sredine odtisa. Čudoviti voščilnici!

  3. Woooow, izjemno!! Prečudovito. Že sama šablona svetih treh kraljev je krasna, ampak ta izvedba je pa fantastična!! In ta bakren embossing prah je prav čaroben. ❤️ Pa ozadje z nočnim nebom ter saharskim peskom je popolno. Čisto prav, da si jo kar takoj pokazala, tako jo bomo lahko dlje časa občudovali. In zvezda v beli izvedbi se res krasno poda celi voščilnici. Sama nisem ravno navdušena nad idejo, ampak bom poskusila. Si me navdušila. 😊

  4. Tehnika ti je res krasno uspela, Da se je prahec oprijel sredine motivov je prav bonus efekt! Zdi se, kot da potujoča karavna kljubuje puščavskemu viharju. Hvala, ker sodeluješ pri 52cct

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.