Album za fantka v nastajanju stran 1

V sorodstvu je bil rojen fantek. Zanj izdelujem album, ki bo verjetno izročen šele ob njegovem krstu, saj gre delo z albumom zelo počasi. Imam pa srečo, da sem enega podobnega že naredila in sedaj strani delam kar po lastnem vzorcu. Tokratni album je enak prvemu, le da pri njem uporabljam nekatere druge dodatke, predvsem pa upoštevam vse izkušnje, ki sem jih pridobila z izdelavo prvega.

Da album objavljam le v delu, je več razlogov. Ko sem izdelala in objavila prejšnjega, sem si obljubila, da bom naredila še enega in pri tem natančno opisala postopek izdelave in sistem za vlaganje fotografij po posamezni strani. Pri tem sem si v posebno navodilo napisala tudi vse mere, vrstni red izdelave, faze, trike in opozorila, katerih napak ne smem ponoviti, da bo na koncu izpadlo tako, kot je potrebno. Vsaka stran je zame poseben projekt, ki ga je potrebno skrbno načrtovati in zahteva veliko časa, veliko več kot izdelava ene voščilnice, saj mora biti usklajena s celotnim albumom.

Naprej pa me je k objavi vzpodbudil tudi 2. izziv pri Veseli hiški na temo Nekdo se je pravkar rodil in sicer, ker albuma ne bom uspela dokončati do izteka izziva, rada pa bi vseeno sodelovala.

Album je namenjen fotografijam novorojenca v prvem letu njegovega življenja. Tokrat predstavlena stran je namenjena 1.mesecu, tistemu v katerem se je pravkar rodil, kar označuje štorklja in številka 1, ki je prav tako kot vse ostale v albumu, izdelana s šablonami Najlepšega para TZB97- Številke s šivi, zato lepim tudi v njihovo galerijo.

V nadaljevanju te objave predstavljam mapici za fotografije, ki sta na tej strani  zataknjeni v poseben žepek. Najprej sprednja stran:

Notranjost, namenjena za lepljenje fotografij,  na kar nakazujejo posebni pravokotnik s šivi (oblika in velikost fotografije ni nujno, da je enaka pravokotniku):

Zadnja stran vsake mape je namenjena posebnim zapisom, zato papir s črtami. Ta je izrezan z rezalno šablono CLNestXXL24 Rectangles Stitch line.

V vsako mapico lahko nalepimo po dve fotografiji.  Lahko jih nalepimo tudi na prvo in zadnjo stran, lahko pa kakšno fotografijo dodamo tudi direktno v sam žepek na strani albuma. Ta je narejen na tak način, ki ga omogoča kar krepko napolniti. Kako narediti ta žepek bom predstavila na kateri od naslednjih strani.

Takšne mapice sem v albumu zelo pogosto uporabila.  Izdelani so iz traku papirja, ki je ostal po rezanju podlage za album 19x19cm iz papirja 30,5×30,5cm. Celoten album je zasnovan tako, da so vsi elementi posamezne strani okrašeni z istim motivom. Tako so na prvi strani s štampiljko odtisnjene štorklje. Vsaka stran albuma je okrašena tudi s čipko in dodatki iz kompleta izrezkov My Little baby BOY (tukaj napis Little baby boy in zvezdica).

 

V nadaljevanju sledi še nekaj podatkov o uporabljenem papirju, samo za vzrajne bralke:

Osnovni papir je laseroweLove Pink and blue JOY, design Renata Maslyk – Poljska, ki vsebuje 6 listov in ravno toliko različnih enostavnih in nežnih motivov (01-okrogle kapljice, 02-karo, o3-brez vzorca, 04-mini oblački, 05-mreža z mini srčki, 06-pikice). Set vsebuje tudi tri trakce z oblački v obeh barvah in napisi (na tej strani napis Its a boy). Že ime papirja pove, da je na eni strani moder, na drugi pa roza, uporaben torej za fantka ali deklico. Za izdelavo mojega albuma potrebujem najmanj 22 papirjev.

Iz osnovnega papirja so izdelane podlage  za album19x19cm; razni žepki, polknice, trakovi za zatikanje, mapice za slike, tageci, izreze odštempljanih motivov,…

Mixedmedia papir v bloku Fabriano 160g/m2: za podlage za slike, za čipke, za razne odtise. Se zelo lepo izrezuje, je pa priporočljiv, če podlage obdelujemo z vodo (na primer akvarelno).

Papir s črtami za zapiske – stara zaloga mislim, da je iz Mullerja. Uporabljeno na tegecih, mapah za slike.

Na vseh je odtisnjena štampiljka Memories. Namenjeno zapisu podatkov o času, v katerem je nastala slika, raznim podatkom, kratkom zgodbam, podatkom o razvoju otroka. Ni pa nujno, da je zapis vedno povezan s fotografijo. Naj bo napisano ročno in čim več. Le paziti na izbiro pisala, ki ne bo packalo albuma.

Bodi za enkrat dovolj.

Ker sem Pink and blue JOY papir ter okvirje s šivi CLNNest kupila v Darilnici Klavdija, lepim stran tudi na izziv Paprirčkaric št. 43 Rojstvo.

Čisto zadnje vrstice te objave so namenjene še povabilu k sodelovanju na mojem 2. izzivu, kjer ustvarjamo na temo zime in/ali peke.

6 comments

  1. Občudujem vse, ki se lotite izdelave albuma za novorojenčka. To je res velik projekt. Sama se ga nisem še nikdar lotila in močno dvomim, da bi ga bila sposobna izdelati. 🙂 Začetne strani, s katerimi sodeluješ v Veseli hiški, obljubljajo veliko užirtkov ob občudovanju tvojega dela. Se že veselim dokončanega albuma. 🙂

  2. Najprej naj pohvalim tvoj zapis in se ti zahvalim zanj, saj je v njem veliko uporabnih podatkov za izdelavo albuma. Sem se odločila da ti sledim in tudi sama naredim strani po tvojih navodilih. Čudovita prva stran ob rojstvu fantka je nastala. Všeč mi je čisto vse, od izbora papirja, do štampiljk in čipk. Tudi jaz komaj čakam nadaljevanja.

  3. Prva stran je narejena z odliko -tako povezano je vse skupaj, vse paše v komplet :). Tole bo zopet en projekt z veliko začetnico ob katerem se bodo cedile sline ;). Kar pridno deli navodila, mogoče se celo 1x opogumim in se lotim kaj v tem stilu…

  4. Kar si nam pokazala je prava mojstrovina. Navdušena sem nad detajli in usklajenostjo vseh dodatkov. Hvala, da z nami deliš podrobne informacije o izdelavi. Mene zanima še nekaj, ali osnovo za album kupiš, ali je to tvoje delo?
    Kakorkoli fantastičen izdelek in vesela sem, da si nam ga pokazala tudi v Veseli hiški.

    • Valerija, hvala za komentar. Album je kupljen in ga bom predstavila v eni od naslednjih objav, kjer bom predstavila še kakšno drugo stran in kakšen nov sistem za vlaganje fotografij.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.