RD Vo 1/20- Mafini za rojstni dan

Ko sem razpisala svoj  januarski izziv 2020 – Zima in/ali peka, sem si obljubila, da bom tudi jaz ustvarjala v teh temah. Kljub temu, da imam en kup polizdelkov božično novoletnih voščilnic, me je pritegnil tisti del izziva, da ustvarim nekaj na temo peke iz papirja, pri tem pa malo preklopim na rojstnodnevne voščilnice. Konec januarja praznujejo trije, ki so si zaslužili moje voščilo, zato sem zavihala rokave, nadela predpasnik in začela peči.

Jagodne za eno srčno punco:

Zamislila sem si pisan prtiček z vzorcem mafinov, obrobljen z belo čipko. Prtiček je izdelan kot odtis Karsove štampiljke za ozadje s črno Memento blazinico in poudarjen s prozornim emossing prahom. Ni ravno nekega hudega efekta, ker se je bolj slabo prijel prah in se skoraj ne vidi. Barve sem ustvarjala s senčenjem z Distress Oxidi in rahlo poškropila. Belo čipko sem izdelala s pomočjo valovitega pravokotnika TZB153. Zaradi uporabe okvirja se prijavljam v galerijo meseca januarja pri Najlepšem paru.

Sledilo je izdelovanje kuhinjskih pripomočkov. Za vsakega od njih sem skozi mašinico po dvakrat peljala šablone iz seta Mariannne design CR1247- Kitchen Tools – so torej odebeljeni. Rokavičko je potrebno še embozirati z gumo. Velike mafine, ki sem jih odtisnila s Karsovimi štampiljkami in izrezala na roke, sem barvala z istimi blazinicami kot prtiček, pri čemer sem si pomagala z vodnim čopičem. Delo sem si skušala olajšati z markerji, ampak ni šans, da bi iz množice le teh, ki jih premorem, našla ustrezne odtenke, ki bi se ujemali z barvami pisanega prtička.

Napis Happy birthday je rezultat uporabe rezalnih šablon iz Sizzixovega seta 660024. Vse seveda dvojno izrezano, da sem dosegla še poseben reliefni izgled. Pri lepljenju sestavnih delov sem porabila veliko debelih 3D lepilnih blazinic.

Pri voščilnici za 1.rojstni dan  me je bolj vleklo na modro, uporabila sem še rezalno šablono za darilo iz Sizzixovega seta 659928, rezalno šablono svečko iz Sizzixovega seta Festive things.

Naslednja voščilnica je za eno dekle, ki ji peka ni tuja.

Na koncu sem dodala še malo vodnih kapljic in kandirala mafine in jih poslikala. Še topli gredo v kuverte in potem na pošto.

Saj ne morem verjeti, da se je koledar prevesil že v drugo polovico meseca januarja, v katerem poteka moj 2. izziv, kjer ustvarjamo na temo zime in/ali peke.  Z veseljem kukam na poličko, kjer ste prilepile tako lepe izdelke in se zanje zahvaljujem, ter vabim še k nadaljnjemu sodelovanju.

 

8 comments

  1. Fenomenalne muffinčke si spekla in jih odela v mavrične barve. Super slediš svojim navodilom :). do konca mesece moram speči do konca še tvojo tortico, se spodobi da jo pokažem, a ne ;).

  2. Ob branju in gledanju te objave jem jabolčno pito in pijem rahlo sladkano kavo. Potem si lahko predstavljaš, da imam trenutno zelo sladke trenutke 🙂 Peka ti je šla odlično od rok in kar cedi se od vseh sladkosti.

  3. Prekrasne so tvoje voščilnice z pekovsko tematiko ! Všeč s mi barve mufini, pripomočki in postavitev. Ob ogledovanju so se mi prebudile vse brbončice in mislim, da bom kmalu zavila v kuhinjo po kakšen sladek priboljšek. Fantastično nas spodbujaš, k ustvarjanju in sladkanju ! Objem

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.