Scrapbook album Dear diary

Z veseljem izpolnjujem obljubo iz prejšnje objave in dajem na ogled moj nov scrapbook album.

Uporabila sem čudovite papirje iz kolekcije Dear diary Mintay by Carola, nabavljene v  Tame´sword trgovini. Od tam je tudi album velikosti 20 x 20 cm, ki vsebuje 10 listov – torej sem za njegovo osnovno dekoracijo potrebovala 22 scrb listov. Da sem malo varčevala in dosegla raznolikost, sem uporabila tudi malo cenejše papirje iz kolekcije Be with me in Birdsong. Za dekoracijo albuma sem odvila okrog 5m čipke Deltex – slovenskega porekla. Naslovnica je sestavljena iz izrezkov, ki jih ponudi ena izmed strani v kompletu papirja. Potrebnega je bilo kar nekaj izrezovanja, saj sem s temi izrezki dekorirala tudi notranjost.

Piko na i naslovni strani daje izrezek Album iz scrapinieca.

Album sem izdelala na enak način kot predhodnega – z uporabo tehnik in znanja, pridobljenga od Dorote na Artovi delavnici v okviru njihovega 7. Kreativnega tedna. Strani albuma so oblečene v scrapbook papir, pri čemer sem za vsako odrezala del v velikosti 19×19 cm.

Posebne, ročno izdelane podlage, na katere potem prilepim sliko, iz mixedmedia papirja v velikosti 14×10 cm, sem poštampljala in osenčila. Vsaka takšna podlaga  je pokrita s posebno “polknico”, ki se odpira enkrat levo, enkrat desno, drugič od zgoraj, pa spet od spodaj, pa z več strani hkrati, ali so papirčki zloženi še na kak poseben način. Album vsebuje tudi nekaj  waterfall zloženk in žepkov za zatikanje tagecev ali osnov za slike.

 

Naslednje tri slike prikazujejo, kako pridem do slike na eni izmed strani.

Del dekoracije je tudi natrgan “časopis”, ki sem ga izdelala sama s pomočjo štampiljk.

Ker je papir poln ptičkov, sem vsako stran dekorirala še s posebnim “gnezdecem” iz gaze in jajčk, ki so pravzaprav 3D kroglice Pentart. Te sem v album zalepila z gelom in ko se je le ta posušil, sem “jajčka” potapkala z belo akrilno brarvo, na koncu pa pobarvala s tekočo barvo v podobnem odtenku kot je Distres Ink blazinica -victorian velvet-, s katero sem senčila vse papirčke. Ni čudno, da je moj mož postal pozoren na zvok ob drgnjenju po blazinici in potem po papirju, saj sem samo za osnovne papirje posenčila okrog 17 m  dolžine. Gre po času z vsako fazo.

Pred lepljenjem podlage na prvo stran notranjosti albuma, sem pozabila pustiti nezalepljen del za prekritje čipke iz naslovne strani. Na napakah se učim. Pri naslednjem albumu, ki je že skoraj gotov (ja čisto sem notri padla), sem to že upoštevala.

Naprej listam po albumu in naj govorijo slike same.

Preprosti tridelni waterfall, v katerega lahko zalepim 6 fotografij:

Največ časa sem porabila za kombiniranje podlage in paprčkov za polknice in okraševanje, ker je papir resnično bogat z motivi. Ker mi je bilo teh lepih motivov spet škoda skriti, sem seveda obračala papirčke tako, da sem potem morala paziti, da jih s polknicami nisem preveč pokrila in da so se ujemali motivi ter da ni izpadlo preveč načičkano.

Nekaj izrezkov je še ostalo. Te bom porabila pri polnjenju albuma s slikami. Ker albumu še manjka do tistega, ko gre debelina že preko širine hrbta, še omogoča vstaviti vsaj 30 fotografij in še kakšen dodatni napis iz črk ali kak drug element, odtis štampiljke, usklajen s sliko oz. dogodkom.

Če si to objavo prebral/a v celoti in prišel/la do konca, pa iskrene čestitke.

Ps.: Objava bi lahko bila še bolj dolga, če bi odprla vse polknice in če bi vanjo vključila celotno navodilo s popisom vsega potrebnega materiala, pripomočkov, navodil, trikov, opozoril, priporočil, ki sem s jih skrbno zabeležila za lažje in hitrejše delo in v izogib napakam pri izdelavi naslednjih albumov.

 

5 comments

  1. Dobro, da me ne vidiš. 🙂 Trenutno namreč z odprtimi usti in široko izbuljenimi očmi občudujem vsako fotografijo posebej. Album je čudovit. Papirčki so sanjski, romantični. Vsak detalj je na svojem mestu. Globok poklon. ❤

  2. Rolam gor in dol ter občudujem vsak detajl. Album je tako fantastičen in vsaka stran domišljena, da je skoraj škoda kakšen delček prelepiti s fotografijo 🙂 Koliko dela in časa si vložila vanj. Pa seveda ljubezni, kar se vidi že od daleč.

  3. Enostavno ČUDOVIT je.
    Všeč mi je, da si “skrila” fotografije in tako album ne bo preveč načičkan tudi ko bo poln (fotografij). Krasne papirje si izbrala in res je ena sama umetnina.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.