Ustvarjanje z alkoholnimi tuši

Še vedno sem pod vtisom delavnic 7. Artovega kreativnega tedna. Pravzaprav sem kar živčna, ker bi rada kar vse, kar sem se naučila, na enkrat poskusila doma. Pa je treba kar lepo po vrsti. Tokrat ponovi vaja Vanesine delavnice, kjer sem se naučila nekaj povsem novega.

Predstavljam kreacije, ustvarjene s pomočjo alkoholnih tušev Graph’it na Yupo papirju. Tokrat mi je družbo delal sin in v dveh popoldanskih packanjih sva ustvarila slike v velikosti A5. Zamislila sem si izdelavo podlag za voščilnice, ampak sedaj bi jih vse najraje dala v okvir. Zanimivo je to, da so nekako uspele prav čisto vse, zato jih tudi objavljam. Z malo domišljije v njih vidim marsikaj in tako sem jih tudi poimenovala. Je pa potrebna kar dobra priprava, zaščita in sposobnost hitre reakcije, če gre kaj narobe. Rezultat tehnike so izredno intenzivne barve, zanimivost, ki vleče pa je to, da nikoli ne veš kaj bo nastalo. Ja, pa kar precej alkohola je prisotnega.

Pa bom začela z dvemi slikami, ki sta nastali kot reševanje prevelike količine nanosa barve na podlago, ki sem jo odvzela kar s položitvijo še enega papirja. Krogci so rezultat dodatnega špricanja ali kapljanja.

Ženski akt v meglicah

Jaz na naslednji vidim ženski akt, ki stoji v vodi, ogrnjen v svilen pisan šal. Moja domišljija vidi tako sprednji, kot zadnji del ženskega telesa, odvisno kako pogledam.

Marmor, v katerem se skriva del moškega akta:

Nočni metulj počiva– sinova kreacija. On sicer vidi v njem jastoga.

Naslednji par Ognjene so rezultat sinove podlage, ki mu ni bila všeč, pa sem jima na hitro še jaz dodala nekaj barve.

Sinovi srčki in mehurčki:

in njegova Pomlad

Naslednji par Mojih. Levo sem ustvarila na delavnici pri Vanesi, desna je poskus ponovitve, ki pa je uspel le v barvni kombinaciji.

Risanje z  Graph’it shakerji na vodni osnovi, kot je tale bel, ponuja neomejene možnosti poudarjanja naključno nastalih oblik. Tudi rožice lahko rišeš. To kdaj drugič. Modro sem želela porisati s črno, pa se marker ni hotel aktivirati.

Tudi naslednja je nastala na delavnici in je bila že tam dana v okvir.

Samo še tile Divji pokažem

Namesto zaključka: vsaj dve barvi alkoholnih tušev, izopropanol za redčenje in čiščenje, sintetični papir, zaščitne rokavice in predpasnik, veliko časopisnega papirja, kakšno šprico, fen in lahko začnemo barvito pravljico, ki jo lahko ujamemo v okvir.

V naslednji objavi pričakujte moje šalčke pobarvane z isto tehniko, jaz pa bom še inkala, vendar, ko bo tako toplo, da bom imela lahko okno odpro na stežaj.

Sliko Pomlad prijavljam na Craftalnico. Upam, da bo tokrat ustrezalo pogojem.

 

 

 

9 comments

  1. Čudovito ustvarjanje.ta tehnika je tudi na moji listi želja, a kot si že sama napisala, lepo po vrsti….. “Pomlad” je res pomladna!Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-alnici.

  2. Vau! Fantastično ustvarjanje z alkoholnimi tuši. Lepo zgledajo kot abstraktne slike. Če jih boš pa uporabila za ozadja na voščilnicah, pa se drži nasveta, ki ti ga je dala Moi. 😀
    Sledim tvojim objavam in vse z veseljem pogledam in si napasem oči. Vsakič mi ne dovoli oddati komentarja. Toliko da veš: tukaj sem. 🙂

  3. Krasno si se poigrala z alkoholnimi inki. Me veseli da ustvarjata v dvoje. Jaz bi se kar za okvirje odločila, ker tudi sama v vsakem vidim nekaj kar bi bilo škoda prikriti.

  4. Zanimivo je tole prelivanje barv, všeč so mi odtenki in seveda različne slike, ki jih lahko najdeš med prelitimi barvami.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Goga

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.