Modreci iz vzhoda – Wise man

Sveti trije kralji so pomembni liki božične zgodbe, ki jo tudi lepo zaokrožujejo. Trije modreci so bili neobičajni tujci, ki so po krščanski zgodbi prišli od daleč, da bi se poklonili novorojencu Jezusu. Imenovali so se Boltežar, Miha (Melhior) in Gašper. Sveto pismo govori o treh kraljih precej na splošno: imenuje jih modri oziroma učenjaki in ne navaja niti njihovega števila, niti imen. Ustrezni odstavek iz evangelija pravi:

Ko je bil Jezus rojen v Betlehemu v Judeji v dneh kralja Heroda, so prišli modri z Vzhoda v Jeruzalem in govorili: »Kje je ta, ki se je rodil kot judovski kralj? Videli smo namreč, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit.«  (Mt 2, 1-2)

Sveti trije kralji so pri nas doma prisotni v jaslicah, zahvaljujoč TH pa sem jih upodobila tudi na voščilnicah. Najlažje je prve verzije narediti v eko beli kombinaciji.

Uporabljeni pripomočki: rezalne šablone (RŠ): TinaB Pravokotniki s šivi Nr. 60254000, RŠ Sitzzix TH 663095 Seirling Stars, RŠ Sizzix 663127 Wise man, Osnova za voščilnico EKO Papermania Docrafts PMA 150632, bel šeleshamer in eko papir za motive PMA 160604, 3d blazinice. Betlehemska zvezda je pobleščana s 3D Clear gloss. Večina pripomočkov in materiala je kupljenih v Bead.si ju ob njihovih novoletnih akcijah, razen pravokotnikov, ki so iz Najlepšega para.

In čisto za konec še hudomušna pesmica, ki se jo moja mama spominja iz otroških let in mi jo je povedala včeraj na predvečer Svetih treh kraljev med obisku pri njej v domu.

Sveti trije kralji so purmana ukrali, ga niso znali skriti, dobili jih po riti.

Danes, ko praznujemo krščanski praznik Svetih treh kraljev,  nesem eno od voščilnic na njeno poličko.

3 comments

  1. Uau, naravnost prekrasne so vse. Tudi meni je zelo všeč ta barvna kombinacija in uporabila si fantastične izreze. Kar ne morem se jih nagledati…
    Vse lepo v novem letu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.