6. europarkov kreativni teden z Artom-Agnieszka Cebula – ptičja hišica

Še zadnji del poročanja o moji udeležbi na delavnicah z Agnieszko Cebula v okviru 6. Europarkovega kreativnega tedna z Artom. Tale ptičja hišica nosi moji prvi dve vrtnici, izdelani iz foamirana, večina rožic pa je enoslojnih, izdelanih s pomočjo izreze za božično zvezdo. Spodnja slika prikazuje ptičjo vasico, ki smo jo zgradile na delavnici. Ena lepša kot druga, moja je skrajno desna.

Za ponovitev vaje doma nastopi nekaj težav: nimaš enakih materialov, barv, pripomočkov. Odpreti sem morala vse omare, predale, škatle, da sem nekako našla potrebne barve. Nikakor mi ni uspelo ujeti enakega odtenka hišice, bolj sem mešala barve, manj mi je bilo všeč. Tudi foamiran je drugačen, kot smo ga uporabile na delavnici, drugače se oblikuje in kljub uporabi enakega tuša ponudi drugačen končni odtenek barve. Za izdelavo rožic sem uporabila rezalne šablone, ki jih imam na zalogi, za vrtnico, pa sem si naredila šablono s pomočjo vzorca iz delavnice in cvetove izrezovala kar na roke. Komaj čakam šablone, ki jih je oblikovala AgaC, naj bi jih imeli v Artu. Cel vikend sem izdelovala rožice in nabrala nekaj izkušenj. Najraje pa izdelujem vrtnice, čeprav je zelo zamudno in mislim, da mi že kar gre. Nadaljevala sem v zeleno, vijolično, beli barvni kombinaciji in ob senčenju rožic pobarvala še stiroporne kroglice in jajčka za končno dekoracijo. Ker nisem imela scrapinieca za ozaljšanje pročelja hišice, sem uporabila kar izrezo Sizzixa. Lesene ptičke sem dobila v Tediju. Hiška je sestavljena iz scrapinieca. To mi je poleg foamirana in dveh tušev, ki smo jih uporabili na delavnici vendarle nabaviti po delavnici v Artu.  Vejice za okrasitev strehe mi je mož nabral ob sneženju. Vreme nikakršno za izdelavo spomladanske dekoracije.

Izdelala sem dve hišici, tako, da imam tudi doma eno mini vasico. Dve sta namenjeni velikonočnemu obdarovanju. Na vsako moram dodati še kak list iz papirja, ampak sem bila nestrpna in sem morala poslikati in objaviti še pred to pikico na i. Zeleno in vijola barvo pa moj fotoaparat vidi drugače kot ju vidijo moje oči.

Z gasilsko sliko treh izdelkov, izdelanih na letošnjem Artovem kreativnem tednu, končujem tris objav. Zelo zadovoljna z dodatno pridobljenim znanjem.

Rožice iz foamirana se bodo pri meni še izdelovale in nalagale na različne projekte, saj so me popolnoma osvojile. Pa še cvetna nedelja je pred vrati, zato rožic res ne sme manjkati.

6 comments

  1. O, te vrtnice so kot prave, krasno ti grejo. Sama sem probala eno naredit doma in mi pol tako ni uspela. Je pa res težko, če nimaš pravih šablon. Me veseli, če jih bodo imeli v Artu.
    Tvoje hiške so krasne in tudi ostalo, kar si naredila na delavnicah. Res so bile vredne obiska.

  2. Čudovito si ustvarjala in se veliko naučila. Vidim, da je za takšen bogato okrašen izdelek potrebno veliko vaje in potrpljenja. Za vrtnice si pa že profi. 😀

  3. Ooooo,iiiiiiiii, kako lepe hišice in tudi sama sem opazila tvoje krasne rožce, sploh vrtnice za katere si že prava specialistka. Hišice in vse ostalo kar si pokazala je naravnost enkratno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.