Imeli bomo akademsko slikarko

Voščilnica je nastala včeraj popoldne, tik pred odhodom na razstavo likovnih del moževe nečakinje, kateri je bila tudi namenjena. O sami čestitki sledi par besed še ob koncu objave, najprej pa nekaj o umetnici in njenem delu.

Sara Štorgel je pred diplomo in nas je – najbrž v najbolj mrzlem nedeljskem popoldnevu tega leta – toplo ogrela s svojimi deli. Ker je rekla, da slika ni nič vredna, če nima gledalcev, sem s svojim laičnim očesom izbrala nekaj njenih slik, ki jih objavljam – z njenim dovoljenjem seveda- in njej v zahvalo.

Malo sem bila površna, pa sem slikam pozabila dodati imena, ampak zgornja slika, naslikana z akrilnimi barvami na grundirano platno, je zame fantastična.

Mož, ki je pomagal pri tehnični izvedbi razstave je rekel, da je skoraj vse oglje zbrisal pri obešanju spodnje slike, kjer je nastajajoča umetnica pri slikanju obeh profilov ženske na prefinjen način ponudila tudi svoj portret v ozadju.

Zanimiva postavitev in igranje s sencami in barvami:

Pa še ena izmed njenih grafik:

Sara ustvarja že od otroštva. Njena dve leti starejša sestra Blanka, ki je bila na ustvarjalnem področju njena prva vzornica in je tudi že razstavljala svoja dela, ima zanimive spomine na Sarine zgodnje začetke likovnega snovanja, ko je kot mala deklica “lepšala” platnice knjig, pri izbiri ustvarjalnih pripomočkov pa si je menda pomagala tudi z ostanki hrane. Sara je svoji sestri vzornici zaupala postavitev in oceno del na tokratni razstavi, kjer je na ogled  v domačem okolju postavila nekaj grafik, tihožitij, risb z ogljem in akrili na platnu, ki so nastala v treh letih študija na Ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – smer slikarstvo. Blanka je svojo sestro, s katero se medsebojno vzpodbujata in podpirata v iskanju umetnosti, na prireditvi opisala kot sanjavo žensko, ki svojo moč in srce izraža skozi svoja dela. Izredno skromna in prijazna Sara ni samo slikarka, zanima jo tudi restavratorstvo, spogleduje pa se celo z gledališčem.

Za češnjo na torti še pogled na včerajšnji celotni razstavni prostor.

Namesto zaključka: Vprašajte, kdo je ti dve umetnici pred parimi leti, ko sta bili še srednješolki učil scrapbookinga? Bil je užitek ustvarjati z njima, ki sta točno vedeli kam in kaj s čim paše. Pravzaprav sem se na moji delavnici tudi sama veliko naučila od njiju.

Sara hvala za lepe slike,  krasen popoldan z glasbo, domačim pecivom in za razsvetljenje.

Sara je svoje slike postavila na razstavi brez okvirjev. Zakaj mora imeti moja voščilnica kar dva, pa še to izdelana s posebnima pripomočkoma?

Na voščilnici je uporabljena izreza za napis Najlepšega para, zato pa še svojo postavim na ogled v njihovo galerijo.

Sama sem se enkrat poskusila tudi na slikarskem področju, na Artovi delavnici, pa sem kar obupala, čeprav mi je bila moja takratna stvaritev še kar všeč. Na tokratnem 6. Artovem Kreativnem tednu, katerega urnik je že objavljen, pa bom poglabljala svoje znanje kar na scrapbooking področju.

 

4 comments

  1. Slike so prav umetniške, čestitam umetnici. Z lepo voščilnico si jo presenetila. Tudi sama komaj čakam da se dobimo vse tri v MB.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.