Velikonočni zajec in jajčke

Tale podaljšan vikend je bil priložnost, da ustvarim nekaj velikonočnih voščilnic. Ustvarjala sem z različnimi tehnikami in materiali in uporabila veliko pripomočkov, tako, da je bilo kar zamudno vse skupaj zložiti. Kaj bi dala, da bi nekdo ustvaril okvirje, ki bi bili za 2,5 mm na vsaki strani večji od prejšnjega. Potem se nebi tako mučila z izdelavo rumenega okvirja. Izreza Tine ZB z napisom Vesela velika noč je krasna, še posebej, ker ima strešico, ki se drži črke in je ni potrebno z lupo iskati… Zaradi te izreze se prijavljam v februarsko Galerijo meseca pri Najlepšem paru.

Ustvarjanje ozadja z Oxidi ponuja res zanimive rezultate. Tukaj mi je bilo všeč nebo, pa sem ga poudarila z modrim plaščem na zajcu.

Še me je vleklo ustvarjati ozadja in uporabiti že zapackane štampiljk. Ustvarija sem še podlago za pet jajčk in nastale so voščilnice, ki ustrezajo pogojem na izzivu pri Craftalnici.

Lep par voščilnic: velikonočni zajec, ki za sabo pušča jajčke v travi. Ko bi le Tim Holtz izdelal še ujemajočo izrezo za štampiljko tega zajca, po kateri tako rada posežem a ga moram vsakič izrezovati na roke. Ravno iz tega razloga, ker mi je tako všeč ta zajec, sem se tako lahko odločila za sodelovanje na izzivu pri Ko me inspirira #62, ki narekuje izdelavo izdelka po navdihu lastnega iz arhiva.

Če uporabiš malo domišljije, pri ustvarjanju z Oxidi nastane marsikaj zanimivega. Meni spodnja deluje tako realistična, s hribovjem in meglo v ozadju, da je kar nisem mogla obložiti. Pride pa do posebnega izraza forzicija iz istega seta TH štampiljk Stampers Anonymuous Spring Sprung CMS084.

Spodnja pa je čista umetnost, bližnji grad, naslikan v akvarelu. Ko sem vprašala sina, če vidi kaj v tej sliki, je ustrelil kot iz topa- videl je enako kot jaz. Samo v okvir sem jo dala in gre “na steno”.

Še sem ustvarjala, rezultate pa pokažem v naslednji objavi.

Še izdelek iz mojega arhiva, ki me je inspiriral za izdelavo voščilnic z zajcem. Da bo po predpisih:

Ta vikend, ko so nekateri pustovali ali smučali, sem si jaz vzela za ustvarjanje, ki pa je sovpadlo tudi z slovenskimi ustvarjalnimi izzivi, na katere sem se tudi odzvala, za kar mi po navadi zmanjka časa – žal.

 

 

15 comments

 1. Tole je pa prav umetniško delo. Ozadja so fantastično narejena.
  Se sprašujem, le kam se tvojemu zajcu tako mudi 🙂
  Tudi pirhi so mi neizmerno všeč.

 2. WoW kako čudovite velikonočne voščilnice si naredila in kako si se potrudila pri vsaki posebej. Ozadja so fantastična in tudi 5 jajčk je lepo obarvanih :-))
  Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

 3. Tvoj podaljšan vikend je bil več kot ustvarjalno uspešen. Čudovite velikonočne voščilnice. Tvoja ozadja so krasna, vse mi je všeč, te forzicije so krasne, pa grad tudi jaz vidim in je prava umetnina. Super da sodeluješ na izzivih.

 4. Ja, tudi sama si želim osnovne šablone, ki bi bile bolj “skupaj”. In potem se mučim z rezalnikom ali olfa nožem, vendar ni nikoli tako kot si želim.
  No, da se vrnem k tvojim velikonočnim voščilnicam: fantastična ozadja in priden zajček, ki hiti na svoje delo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.