Za magistrico klavirja

Čeprav (skoraj) ne izdelujem čestitk po naročilu (vse, ki sem jih naredila, so bile zame nočna mora), nisem mogla odreči prošnji prijateljice, katere hči je magistrirala iz klasičnega klavirja v Gradcu. Ker je punca resnični ponos staršem, si je res zaslužila unikatno čestitko.

Nobenega problema ni bilo z glavnimi motivi, klavirjev je bilo že kar nekaj narejenih in objavljenih, med drugimi tale, doma imam tudi štampiljko z diplomantko in štampiljko z notami, problem je bilo le narediti ustrezno šablono za netradicionalno obliko in potem, da so se vse plasti lepo ujemale. V naglici si sploh nisem naredila šablone, tako, da bo tale klavir res unikat. Pri razporeditvi elementov mi je precej pomagal moj sin glasbenik, ki mu tudi umetnost ne dela težav. Še prav nasmejal me je ob izjavi, da sem naredila škrbast klavir (beri, tipke niso bile prav postavljene). Pa je bilo potrebno popraviti. Tipke so namreč izdelane iz belih in črnih pravokotnikov, nalepljenih na podlago.

Diplomantka se je po njegovem morala preseliti v notranjost, tudi razvrstitev na naslovnici sem morala popraviti, kolikor se je le dalo.

Meni je všeč končni izdelek, naročnici tudi. Bila je vesela, da sem za napis  pustila tako malo prostora pod diplomantsko kapo, saj je vse povedano že s samo čestitko.

Palice za pokrov mi ni bilo potrebno izdelati, ker se voščilnica čisto po naključju lepo zatakne pod tipke, ko pa jo odpreš, ostane “pokrov” lepo v zraku je tudi klavir pripravljen za igranje.

Diplomantka je torej obrezan odtis s štampiljko. Najprej sem si jo zamislila pobarvati v bordo rdeč barvi, pa sem se kasneje premislila. Naj ostane vse v stilu črnobelih tipk… Zlat je le trakec na kapi… za res zlato punco.

Delala pa sem jo točno tri ure od izdelave osnutka do popravljenega izdelka. Komaj sem utegnila poslikati z mobitelom, tako se je mudilo oddati čestitko.

 

4 comments

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.