Naši prazniki skozi oči in želodček

Tradicionalno po praznikih uredim v fotografije ujete trenutke, ki jih je vredno shraniti za obujanje spominov. Da se je ustrezno bleščalo in predvsem dišalo, dokazujejo naslednji posnetki:

Peka piškotov in potice

Čisto preprost recept za limonove piškote, ki ga lahko najdete tudi na internetu, valjar in nekaj modelčkov. Za dekoracijo je zmanjkalo časa, so se pa kar topili v usth, ne samo snežinke.

Potica je po mnogokrat preiskušenem receptu Kališnikove, z našimi domačimi orehi ravno prav vzhajala. Kolač gre tradicionalnu vsako leto bratu, ki praznuje na Božiča.

Medenjaki ponovno naročeni pri mojstrici gingerbreadmanov in gugalnih konjčkov, ki letos pač niso smeli manjkati na naši mizi.

Veliko smo jih podarili. Za obilno sladkanje sem naročila manj okrancljane.

Takole pa je zgledala polnjena piška tik po tem, ke jo je dragi, ki mu ni para v pripravi prazničnih polnjenih mesnatih specialitet, vzel iz pečice. Tale dvonožnik je se je bahal na sveti večer, za novo leto pa smo snedli enega štirinožnika.

Pa še malo svečane dekoracije, za enega izmed prazničnih večerov. V hladilniku sta na goste čakala dva velika tatarska bifteka, ki sem jih oblikovala v obliki piškotka, potem pa v gužvi pozabila slikati.

Brez zakuhančka pri nas ne gre. Kako dolga je bila pa vrsta praznih buteljk Traminca pa ne upam povedati, pa saj nas je bilo kar nekaj.

To pa je del pogrinjka na večer, ko smo se poslovili od 2017 in pozdravili 2018. Komplet, h kateremu sodijo še baloni, sem nabavila v Hoferju.

Seveda hrana in blišč nista bistvo praznikov, jih pa polepšajo. Seveda je bolj pomembno, kdo rožlja s priborom in kdo trka s kozarci, ampak s srcem pripravljeno hrano, ki jo postaviš na okrašeno mizo, izkazuješ tudi čast vskemu izmed tistih, ki posedijo ob tebi.

 

 

7 comments

  1. Bo kar držalo “made with heart”, zato pa zgleda vse tako slastno 🙂
    Lep pogled na vse te dobrote: Pridna ni kaj. 🙂

  2. Ustvarjalna si tudi na tem področju, pa saj, kje sploh nisi. Čudovita peka. No, pa da ne pozabim pohvaliti glavnega prazničnega kuharja.

  3. Peka piščkotkov ti gre odlično 🙂 kako lepo si okrasila medenjake, tudi jaz sem poskušala na njih narediti take vzorčke ampak mi nekako ni uspelo ter sem se pozneje odločila da sem samo odtisnila pikice s pomočjo prstov 🙂

  4. Bom začela pri koncu – potrebno je eno in drugo (notranje in zunanje), ki pripomore, da so prazniki bogati in odmevajo še dolgo v prihodnost.
    Objava s fotkami pa – slastna, okusna … Se mi kar sline cedijo 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.