Moje voščilnice na poti, med njimi kar štiri nagrajenke in piškotki

S prazničnimi voščilnicami se mi je letos kar izšlo. Naredila sem jih pravočasno; v večjem številu, kot sem jih načrtovala, le odpremila sem jih tik pred zdajci. Danes sem na pošto odnesla še zadnje, skupna številka pa je 61. Po navadi jih potem kakih 10 še pošljem.

Moram se pohvaliti, da imam tudi prejetih že po vseh policah in da je odpiranje kuvert, ne glede na to, na čigavo ime glasijo, moja domena in pri tem res uživam. Potem izrežem še znamke. Voščilnice imam res rada.

Čisto po moje, da ne bi šlo prehitro, ročno izdelam še notranjost- voščilo, štempljam zadnjo stran, pa še kuverto. Voščilo sem naredila že dolgo nazaj, črke porabila za druge napise in verjeli ali ne, mi je moj mož včeraj zopet sestavil napis. Bravo moj. No, da mi ne boste preveč nevoščljive, je bilo treba malo prej zarobantiti.

Z veliko težavo se vsako leto poslovim od voščilnic, ampak hkrati sem vesela, da sem jih končno poslala na naslove prejemnikov.

Božiček se je odločil, da bo s tistim skrivnostnim štetjem pri meni zaključil, saj ima še kar nekaj dela, da bo pravočasno opravil svoje letošnje poslanstvo. Tudi jaz se bom sedaj bolj razdajala opravilom in užitkom tega časa na tisti klasičen, človeški način s čim manj prižganega računalnika. Čaka me še peka potice, zavijanje daril in družinska praznovanja.

Seveda bom še naredila kašno izjemo, pokukala na vaše bloge, morda še sama kaj objavila, saj imam še nekaj na zalogi.

No, pa da končno preidem na presenečenje, ki sem ga napovedala. Z Božičkom bova obdarila tri ustvarjalke, ki ste se največkrat podpisale pod moje letošnje praznične objave. Veliko, kar 30 sem jih naredila, zato ste si morale vzeti kar nekaj časa, da ste jih pogledale in se vam vsem iskreno zahvaljujem.

Slikica Moi je naslikana pod vsemi mojimi 30-timi objavami, sledi Oldpunca in nato še dve, ki sta zbrali isto število, to sta Treebug in Helena. Moje pisemce, malo čudne oblike, vključno z navodili za uporabo, je že na poti k vam. Zaslužile ste ga. Hvala vam.

Ravno tako se še enkrat zahvaljujem vsem ostalim ustvarjalkam, ki ste se ustavile pri meni in mi namenile lepe besede vzpodbude.

Naj adventni čas, ki se že skoraj izteka, ko v krogu družine, prijateljev, znancev, katere imamo radi, odpremo svoj dom in srca za dobro, ne mine hitro, da bi se vsaj za trenutek ustavili in se zavedali, da imamo drug drugega.

Naj božični prazniki prinesejo novo upanje, leto 2018 pa vam in vaši družini zdravja, poguma in dobre volje, drobnih radosti, toplih in iskrenih nasmehov, pristnih stikov, veselih, zdravih in mirnih trenutkov v dobri družbi.

Naj bo leto 2018 polno ustvarjanja.

Čisto za konec današnje objave pa vam še pokažem, kaj sem danes ustvarila ob čisto naključni udeležbi delavnice z izdelavo piškotkov. Glede na razpoložljive instrumente (plastična žlica) in material, sem z izdelki nadvse zadovoljna. Čokoladni obliv je iz zlomljenih miklavžev in božičkov, edino belo, kar je bilo na razpolago, so bile te zvezdice in mrvice, ki sem jih z žlico iskala izmed raznobarvnih. Zeleni angelček pa je pobarvan s sladkorno maso (sladkor v prahu, limonin sok in živilska barva iz Žita, ki se posebno hitro trdi). Všeč mi je bilo, da je bilo kljub improvizaciji slašičarne na hodniku trgovskega centra poskrbljeno za potrebno čistočo, zato, bom piškotke z veseljem poj…. Malo se bom pa še bahala z njimi.

Ker pa je celotna moja letošnja zbirka voščilnic in dekoracije eko bele barve, se tudi s to objavo slikam na Metuljčicin izziv.

 

 

8 comments

 1. Ojej, kako sem vesela, da sem zraven in lahko pričakujem … Res si me osupnila s svojimi letošnjimi voščilnicami. Le dve barvi, pa takšna raznolikost. Kdor zna, pač zna. Tudi pri meni je tako, da se težko ločim od svojih voščilnic. Mi je toliko lažje, ker vem, da vsak, ki jo bo dobil, bo cenil trud in hkrati veselje, ko sem jo izdelovala. Včasih je potrebno malo zarobantiti, da naši dragi stopijo v akcijo 🙂 In enkratne znamke imaš!
  Na delavnici si naredila slastne piškote.
  Lepo pripravo na praznike in vse dobro!

 2. Magda, tvoje presenečenje je že pri nas. Hvala ti! Krasno diši.
  S komentarji se lahko pohvalim, s peko piškotov pa ne. Upam, da mi uspe danes speči vsaj potico.
  Glede voščilnic pa te popolnoma razumem. V vsako damo delček sebe in potem se ločimo od njega. Je pa užitek dobiti vse račno izdelane lepotičke drugih.
  Lepe praznike tudi tebi in tvojim.

 3. Ker nimam tvojega maila, pišem tukaj: tudi mene je pričakala dišeča vsebina in kot berem tudi zelo uporabna. Hvala!!! Pa tudi za prekrasno voščilnico.
  Lepo preživete praznike …

 4. sem mislila, da sem že komentirala, pa še zdajle – najlepša hvala za prekrasno in uporabno darilce, res si neverjetno vsestransko nadarjena umetnica!
  kar se pa tiče tvoje letošnje serije voščilnic – impozantno, kaj se da ustvariti iz dveh barv, hvala za lepotico, ki je pri meni! in piškoti so videti njami …
  lep preostanek praznikov!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.