Vo 24/17 Štrikana kolekcija 2017

Tudi letos sem pletla, saj je mraz že kar pritisnil. Pa ne z volno in pletilkami, ampak s Sizzixivo rezalno šablono Holiday knit 660981 in papirjem.

Nabavila sem cel paket Papermania kraft kartona, ki je sicer cenovno ugoden, ima pa nehvaležno strukturo in ko se ga enkrat dodatkneš, postane kar nekam lisast. Da ne govorim, da se sploh noče lepo rezati in sploh poslikati.  Na oba jelenčka, ki že dolgo domujeta pri meni, se je tako kot na šablono praznično pletenje podpisal Tim Holtz. Kot je vsak puloverček potrebno skupaj zašiti, sem jaz svojo pletenino našila na voščilnico, nato pa dodala še nekaj napisov.

Še malo igračkanja s tageci.

Kontra barvna kombinacija, narejena pravzaprav po nekem podobnem primerku iz spleta, me ni tako prepričala.

Poskusila sem se še z uporabo izreze iz papirja, ki je narejena z rezalno šablono – za  plastenje in strukturno embossing pasto. Mah, preveč matranja. Tole ni za serijsko proizvodnjo. Predstvljala sem si, da bi morala že embossing pasta zadostovati, ampak je bilo dolgočasno, pa še skozi pasto je udarila rjava barva in sem dodala še štrikano kapo in rokavičke za sankanje, pa še okvir, pa še napis, pa še…. Ne znam se ustaviti, kadar hočem kaj popraviti ali zakriti. Na levi voščilnici je tudi samo embosiranje manj natančno, ker sem že drugič uporabila šablono iz papirja. Nauk: takšne doma narejene šablone iz papirja so le za enkratno uporabo in če mi bo kakšen motiv res všeč, bom raje kupila stencil. Rada imam natančnost, čas je pa tudi dragocen.

Ker sem štrikala tudi v vzorcu božične zvezde, ki jo želi Metuljčica, se naštrikam še pri njej.

 

4 comments

  1. Si pa res super ustvarjalka, kaj vse preizkusiš. Še štrikati znaš po scrapbookovsko. Krasna ozadja in prelepe voščilnice.

  2. Tiste, ki tebi niso tako blizu, pa so meni zelo všečne 🙂 Morda tvoje natančno oko opazi pomanjkljivosti … Si preveč natančna 🙂 Vse skupaj pa so vrhunske. Si kar predstavljam, koliko dela si imela z njimi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.