Sivkino milo za darilo – drugi del

V objavi, kjer sem prikazala pot do sivkinega mila, sem napisala, da morda ne bom utegnila pokazati embalaže zanj za letošnje obdarovanje. Pa sem se tako namučila, da jo moram postaviti na ogled. Končano je enotedensko vsakodnevno obračanje mil. Sedaj mora le to še dozoreti in z vsakim dnem bo postajalo kvalitetnejše, ob praznikih, ko bo deljeno, bo tudi že nared za uporabo.

Tokratna objava je bolj namenjena izdelavi škatlic za mila in njihove dekoracije. Danes je bilo ob pogledu v zasneženo naravo tako lepo ustvarjati.

Pol dneva sem tuhtala uporabo WRMK 1-2-3 naprave, ki me je navdušila na delavnici izdelave škatlic leta 2015 v Artu. K sreči je na voljo nekaj video navodil. Nato sem kar nekaj časa porabila še za izdelavo ustrezne velikosti. Uporabila sem Paprmania craft karton in si merilo priredila tako, da sem iz enega A4 dobila dve škatlici 70x65x22 mm. Pa sem drago plačala šparanje, saj sem morala potem milo za 1mm krajšati. Pri debelejšem papirju pač utori poberejo kak mm. Potem sem skoraj diplomirala, da sem pogruntala, kako škatlico zapreti, da bi mi bilo všeč. Rešili so me mini lepilni ježki iz zaloge, ki sem jih nabavila točno po navedeni delavnici, pa jih do danes še nisem uporabila.

Sledila je izdelava dekoracije: napis z Just Rite črkami, pot skozi big shota s posebno navolančkano šablono, pa še embosiranje s posebno gumo in nato še odtis sivke. Ta je pa vendar moral biti vijola.

Verjele ali ne, cel dan sem med gospodinjstvom tole ustvarjala. Sedaj bo 12 škatlic še odprtih, saj mora milo še zoreti. Jaz pa sem vesela, da sem delo naprej spravila. Jutri si moram napisati vse finte in trike, da bom drugič hitrejša.

Ker je pri izzivu Metuljčice ključna beseda darilo, lepim tja tudi moje. Ne morem opisati, kako zelo lepo diši, ampak žal tega ne morem deliti z vami.

 

 

6 comments

  1. Že po sliki se vidi da so ti mila fenomenalno uspela, si kar predstavljam kako dišijo. Škatlice so enkratne in takšnega darila bo čisto vsak vesel.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.