Adventni venčki 2017 in adventna pravljica

Danes prižigamo prve svečke na naših adventnih venčkih. Moja letošnja glavna zvezda je tale, narejen v mojem letošnjem eko stilu.

Hvala Bogu že zdavnaj narejen, da se lahko posvečam ostalim opravilom in prireditvam tega časa. Storže sem nabirala še na lanskih zimskih sprehodih, v zimi, ki se je zelo zavlekla še v letošnje leto, pa jih barvala in posipala z ledom. Lesene gugalne konjičke sem pobrusila in jih poštampljala z besedilom. Uporabljeni materiali so vsi iz domače zaloge in vidni tudi na spodnji sliki.

Najmanjše pobeljene storže, tiste, kot perlice velike, ki sem jih sicer jaz dobila na Artovih delavnicah,  sem včeraj našla tudi med naravno dekoracijo v Lidlu.

Postavljen na prtičku iz jute, čaka, da bo na njem prižgana prva svečka. Ker pa je na njem glavni motiv gugalni konjiček, ga dajem na ogled tudi k Metuljčici.

Nekaj letošnje dekoracije v stilu venčkov še čaka na dokončanje, jaz pa kažem še tale dva, ki sta nastala na delavnici v trgovskem centu, ki sem se je čisto slučajno udeležila, potem pa tako padla notri, da sem izdelala kar dva. Material, ki je bil na razpolago, sicer ni bil čisto po mojem okusu, ampak sem pobrala ves naravni material, nekaj hudo bleščečih okraskov sem okrog obrnila in že so bili na mojem venčku. Za drugi venček pa sem kar domov skočila po trak iz jute. Prisotnim sta moja dva venčka baje naredila skomine po rafaelo bombonih. Na venčkih je kokos nadomestila imitacija snega.

Včeraj je bil krasen ledeno mrzel decemberski dan, ki je v moji bližini ponujal času primerne prireditve.

Štanti, ki so ponujali zakuhančka, so bili najbolj oblegani, poleg tega pa še tisti z  rokavicami in zokni. Na enem izmed božičnih štantov, kjer sem se jaz najdlje zadržala, je ponujal tole:

Še dobro, da sem vzela samo enega gugalnega konjička, več njih pa naročila za praznike, ker se mi je med dolgim popotovanjem zlomil in smo ga morali pač pojesti. Točno to sem si letos želela ustvarjati, ampak je zmanjkalo časa. Pa še naučiti bi se morala. Kako sem bila vesela, ko sem izvedela, da te lepotce ustvarja moja znanka.

Najino potovanje se je nadaljevalo v Šoštanj, v dvorec Gutenbuchel, kjer so spet ustvarili čudovito  adventno pravljico z vonjem po cimetu. Žal se danes razstava prečudovitih aranžmajev in rokodelskih stvaritev zapira. Najbolje je pogledati njihovo stran, še bolje obiskati v živo, jaz pa kažem le tri od čudovitih kreacij, ki sem jih ujela v svoj objektiv.

Tile levi nosijo s sabo žalostno zgodbo s srečnim koncem, to je zgodba, ki je lastna tudi celotnemu dvorcu in jo je dobro spoznati.

Tako dolgo sem delala objavo, da smo že prižgali prvo svečko:

 

 

5 comments

  1. Vauuuuuuu kakšen venček. Jaz sem letos samo eno lepo svečko kupila in jo postavila v zasneženi venček, zdaj pa mi je kar žal da nisem malce okrancljala, me malo čas prehiteva pa sem poenostavila. Kako zelo mi je všeč tvoj pa sploh opisati ne znam. Spedinan do konca, kot radi rečeva. Želim vam krasno adventno nedeljo, sem ravno prišla z vikend potepanja, sem se naužila prazničnih lučk.

  2. Prava paša za oči je ta objava! Čudovit venček in vse kar si ustvarila na nepričakovani delavnici.
    Med sobotnim pohodom sem odkrila eno veliko drevo s tistimi malimi storžki in si naredila pošteno zalogo 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.