Vo 12/17 Čas veselja

Zig zag podlag je kar nekaj nastalo, ko sem testirala embossing srajčko. Prešinilo me je, da bom pa na hitro naredila še nekaj voščilnic s šablono Čas veselja. Ja pa ja. Ko sem zagledala to šablono pri Najlepšam paru, sem jo hotela imeti in pika. Pa sem jo naročila, a glej ga zlomka, deset sem jih izrezala z uporabo raznoraznih trikov, a pri vseh so ostale na izrezi tiste neprijetne nitke, ki zašajnajo šele na sliki. Pa to niti ni najhujši problem, pač očistiš, slikaš še enkrat in …  Ampak pri tej te nitke niso in niso hotele stran. Pri tretji sem s čiščenjem in ščetkanjem in trganjem in ne vem kaj še, vse obupala. To je poleg tiste čipke Marian design druga rezalna šablona v moji številčni zbirki, ki me je razočarala. Če boste sliko približale, vam bo takoj jasno, o čem govorim. Hvaležna bi bila za kakšno idejo, kako s tako problematično šablono doseči lep izrez. Povem samo, da sem tudi s peki papirjem poskusila, pa ni šans.

Tile primerki voščilnic so resnično rezultat neke moje zamisli, ki niti slučajno ni izpada tako, kot sem si zamislila, vključujoč podlago zig zag, ki je ravno tako po sili razmer takšna kot je. Zamislila sem si namreč kontra barvanje, vendar mi tudi nikakor ni uspelo. Sem pa bila malo bolj zadovoljna z uporabo kroga s križci in trakeca, ki drži bunčico. Izdelan je namreč s posebnimi šablonicami, ki dajo take trakce. Ko sem jih kupila, še nisem vedela, da jih bom toliko uporabila, sedaj so šivi pač močno in.

Storžeki so letos pri meni nepogrešljivi eko okrasni dodatek. Tukaj so tri vrste: macesnovi, ki se ponavadi držijo vejice in dvojni mali, ki pa sem jih prinesla iz Artovih delavnic in jih tudi sama mrzlično iščem tako v naravi, kot po trgovinah.

Zgoraj sem za podlago uporabila eko karton Papermanie, spodaj pa fotokarton iz Tedija. Bel okvir je izdelan s šablono Marianne design, ki sicer pride malo bolj do izraza, če je senčen v šabloni, ampak … Tudi tu bi lahko zajamrala, pa bom raje tiho.

Če ima katera kakršnokoli idejo, kako s tole šablono izrezati lep izrez, se priporočam, da bo popolnoma opravičila svoje sporočilo: Čas veselja.

 

 

4 comments

  1. Pri šabloni ti ne vem pomagati. Kljub povečavi, nisem opazila nitk 🙂 Upam, da boš dobila kakšen koristen nasvet. Meni so voščilnice vsekakor všeč in so zelo lepe.
    Aha, potem tudi ti ne veš, od katerega drevesa so tisti majhni storžki 🙂 Na še enem sprehodu, sem našla drevo, vendar ga ne prepoznam. Na nekaterih vejah so storži, na drugih pa kratki in ozki “črvi”. Ne vem, če se ti potem spremenijo v storže?
    Jutranji zasneženi pozdrav!

  2. Pa kje ti vidiš nitke, se mi zdi da tem izrezu še bolj pristoji cik cak ozadje kot piškotokom. Prelepe voščilnice. Tudi zadnjo si lepo sestavila.

  3. Tudi jaz ne vidim nitk, poznam pa problem, ki ga opisuješ. Po moje se ti to naredi, če greš 2x skozi Sizzix, ker se papir malenkost premakne. Drugače pa si raje podloži sendvič s kovinsko šablono ali kakim kartonom, da fino stisne in lahko spustiš skozi samo 1x.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.