Artove praznične delavnice – Mixmedia smrečica

Tokrat kažem smrečice, ki so plod ene izmed mojih udeležb na letošnjih Artovih delavnicah. Kar nekaj mixmedia tehnik in materialov smo se naučile uporabljati. Domov sem prinesla tole svojo smrečico, ki je velika malo več kot A4 papir:

K sreči sem tudi tokrat uspela naslednji dan ponoviti vajo. Ponavadi si ob tem napišem kratko navodilo za izdelavo, seznam uporabljenih pripomočkov in materialov – z namenom, da bom še katero izdelala kdaj kasneje, poslikam pa tudi vmesne faze.

Tako so me grizli tile križno šivani ovali, da se jim nisem mogla upreti, ko so imeli v Artu 30% znižanje CC šablonic.

Izdelala sem dve smrekici hkrati, ker se pri izdelavi umaže kar nekaj štampiljk, stencil, čopiči, gobica, lopatica, itd.  Na spodnji sliki se vidi že nekaj dokončanih faz: izrezana smrečica iz akvarelnega belega papirja, nato izrezana malo manjša smrekica iz dizajnerskega papirja, poštampljano s permamentno črno blazinico, embosirano z prahom in strukturno pasto. Temu sledi nanašanje raznih poljubnih strukturnih past, snega, stekelc ….

V nadaljevanju še lepljenje jute, izdelava trojnega ovala, pri čemer je zgornji motiv izdelan z decoupage tehniko, dodani so scrapiniec in leseni okraski… Vse skupaj je potapkano z belo akrilno barvo.

Papirnate rožice so lepljene na gel pasto. Na gel sem posula tudi steklen granulat, ki sem ga potem potapkala z belo, zavezala pentljo, vse skupaj malo posrebrila in moja smrečica je pripravljena za fotošuting.

Tu pa so vse tri moje lepotičke. Pri desni se steklene kroglice še sušijo in še niso pobeljene, zato tako sekajo. Manjka pa ji še tudi nekaj zaključnih dejanj.

Ker sem pri izdelavi uživala, bom prav gotovo še katero naredila.

 

4 comments

  1. Perfektno! Očitno si bila zelo dobra učenka, da ti je tudi doma uspelo narediti tako lepe okraske. Dih jemajoče.
    Zanima pa me, od katerega drevesa so tisti miceni storžki? Včeraj sem šla na en dolg sprehod, da bi našla takšno drevo, pa nisem imela sreče. Če mi zaupaš, bom zelo vesela 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.