Vo 2/17 Gugalni konjiček v zvezdni noči

Gugalni konjiček je  figurica, ki se bo ponovila na večini mojih letošnjih prazničnih izdelkov. Idejo sem dobila lani decembra pri gledanju filma o Božičku iz leta 1985, kjer je bila v tovarni lesenih igrač cela polica teh simpatičnih lesenih konjičkov.

Ideja je kot vedno pri meni  povzročila, da motiv potem opazim vsepovsod. Temu je sledila nabava rezalne šablonice, nekaj lesenih figuric v Tediju, pa še kaj. Na moje začudenje sem v zalogi štampiljk našla kar nekaj prikupnih gugalnih konjičkov, saj je to priljubljen otroški motiv.  Že dolgo imam kalup, ki mi omogoča izdelavo 3D gugalnega konjička. Pred mnogimi leti sem jih izdelovala za darila, tale, ki se skriva za voščilnico, mi je še ostal.

Če se vrnem nazaj k voščilnici številka 2 letošnje kolekcije, potem bi povedala, da sem kar precej premetavala elemente, preden sem bila zadovoljna s postavitvijo. Najbolj pa sem bila razočarana, ker embossing pasta, ki sem jo uporabile preko stencil šablone, ni ostala lepe bele barve, ampak je skozi njo pogledala barva eko papirja. Ravno zaradi tega sem opustila svojo namero, da bom letos veliko voščilnic naredila ravno na ta sistem. Eko papir mi je, roko na srce, povzročil kar precej težav zaradi svoje strukture in odtenka barve. Ne bom vprašala ustvarjalk, če katera pozna kakšnega, ki je lepše barve in bolj gladke površine, ker imam tega (Papermania) že toliko, da ga še dolgo ne bom porabila in ne nameravam kupovati novega. Sploh, ker sem si na začetku leta zadala varčno eko leto.

Številke iz plute na zastavici sem izdelala samo na eni voščilnici, nato sem obupala. Pluta, naravnega toplega občutka, za večje enostavne motive da, za manjše narezljane ne, to je moja ugotovitev.

Nameso HO HO HO bo pri meni HI HI HI. Pa nasvidenje do številke 3.

 

5 comments

  1. Glede eko kartona ti ne vem svetovati. Sama imam še goro zaloge od “stare” tovarne Radeče papir. Ta, od Papermanije mi je tu in tam uporaben, ker je malo temnejše barve.
    No, da preidem k voščilnici: super postavitev. Čeprav je zelo bogata gugalni konjiček izstopa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.