Vo 1/17 Sladke praznike – medenjakov piškotek (gingerbread men)

Letos mi fotografiranje in objave ne gredo najbolj od rok, vendar je zadnji čas, da pokažem svojo letošnjo božično novoletno kolekcijo, ki sem jo začela izdelovati že zelo zgodaj. Da imam že skoraj vse nared, se mi je bogato obrestovalo in lahko začnem voščilnice vlagati v kuverte in počasi krasiti naš dom. Ostala sem zvesta eko beli kombinaciji in nekaj osnovnim motivom ter materialu, ki sem jih ponovila na različnih prazničnih  izdelkih.

Pri izdelavi tele voščilnice, kjer se pojavi moj prvi motiv medenjakov piškotek, sem si dala kar veliko dela, glede na to, koliko sem jo obložila. Še največ težav pa mi je dalala izdelava ravno piškotka iz plute, da mi ga je sploh uspelo lepo izrezati s šablono.

Kako sem naredila: samolepilno pluto sem najprej nalepila na tanek papir in jo izrezala s strojčkom. Pri jemanju iz šablone sem pazila, da mi delčki “sladkorne pene” niso popadali iz izreze in sem jih zadaj kar prilepila s selotejpom. Nato sem piškotek izrezala še enkrat iz debelejšega papirja, tu pa sem delčke za usta, oči, gumbke… ločila in jih nalepila na sprednji del – na pluto, sam piškotek iz belega papirja pa sem uporabila za utrditev in odebelitev piškotka iz plute.

Lepo bi bilo uporabiti kak dober recept za medenjake in jih speči, postaviti na praznično mizo in poplakniti s čajem. Ampak nič ne obljubim.

9 comments

  1. Te razumem, ni enostavno rezati plute, no pa saj o tem sva itak debatirali…..Tvoja voščilnica mi je nadvse všeč in takole vse na kupu so mi kar polepšale dan. Je do sem zadišalo po sladkih praznikih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.