Sveti krst-otroški album, voščilnica in obešanka

Preteklo soboto sta mlada sorodnika v spremstvu velikega števila povabljenih k Svetemu krstu odnesla svojega prvorojenca. Lepo sta se potrudila, da nam bo vsem v trajen in lep spomin. Šele, ko sem v rokah držala malega Filipa, sem ugotovila, da sem izbrala pravo darilo zanj. Tako je lep, da ni čudno, da je bil toliko fotografiran in ne bo težav izbrati fotografij za ročno izdelan album, pri izdelavi katerega sem črpala ideje tudi pri ustvarjalkah, ki jih spremljam.

Najprej sem izbrala osnovni barvi eko in belo, vendar sem čisto na koncu dodala še nekaj modre, saj gre vendar za dojenčka. Tudi njihovo vabilo je bilo nekako v tem stilu. Album je v celoti ročno izdelan.

Osnovna tema albuma je posamezen mesec v prvem letu življenja, za katerega sem namenila po dve strani. Napise sem izdelala s pomočjo JUST RITE sistema.

Prve strani albuma so namenjene staršem in njihovi pripravi na prihod dojenčka. Vstavila sem tudi rodovnik, ki ga je v ta namen dodelal mož in ga zaradi varstva osebnih podatkov ne morem pokazati.

Vsak mesec ima na razpolago dva prostora za slike, nekaj tagecev, kamor bosta lahko starša kaj zapisala. Te sem zataknila za podlage za slike, ki sem jih ravno v ta namen pustila delno ne zalepljene. Na tagec pa je tudi lažje napisati tekst, če ga lahko vzameš iz albuma.

Vsak mesec ima tudi svoj okrasni motiv. Nekaj štampiljk ali pa izrez, ki omogočajo tudi naknadno barvanje in prilagajanje barvam na vloženih slikah.

Osnovne rozetke sem v album lepila na različna mesta in tako skušala ohraniti enakomerno debelino albuma.

V albumu je zataknjen tudi skromen prispevek za razvijanje fotografij.

Voščilnica je bila deležna posebnega občudovanja prisotnih.

Enake motive sem ponovila tudi na obešanki, ki je že krasila steno prostora, kjer smo imeli gostijo.

Del darila sem izročila v vrečki iz eko paprijev, ki je izdelana s pomočjo šablone, ki sem jo že predstavila.

Vse klapa in štima, le poslikati se tale eko kombinacija ne da, da bi zgledala vsaj tako, kot v resnici zgleda reciklirani papir.

6 comments

  1. Tole pa je projekt. Krasna obešanka, voščilnica in album. Veliko truda se je obrestovalo, saj si dobila veliko pohval. Prelepo darilo za krst in vse ročno izdelano, bravo. Letos je torej leto za eko. Mi je pa všeč tudi modra, ki si jo dodala.

  2. Moj poklon za tvoje mojstrovine. Saj ne vem, kaj bi bolj občudovala, ko pa je vse izdelano premišljeno, skrbno in z veliko čuta za estetiko. Prekrasno in trajen spomin na lep dogodek.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.