Sivkina božična smrečica

Pri nas letos “kristbahn” bolj diši kot žari, saj na njem visijo okraski iz prave sivke Lavandule angustifolije “Hidcote blue”,  ki pri sušenju ohrani lepo barvo in ki je zrasla na moji njivi.

dsc00898

dsc00908

Že ob zadnji žetvi zgodaj jeseni sem spletla butarice in košarice, ostalo posušila za šopke in kulinariko ter polnjnje prazničnih bunčic.

20160821_144851

Posušila sem tudi lavandin, ki sem ga napolnila v vrečke, ki sem jih sama zašila. Vse te izdelke sem umestila v adventni venček, na smrečico in ostalo dekoracijo. Dopolnjevali pa bodo tudi darila. Nekaj prave sivke je je šlo pa v liker, ki letos zelo hlapi. Večina sivke pa sem seveda zdestilirala in tako pridobila eterično olje in hidrolat.

20160821_211544 dsc04943

V priprave za praznično okrasitev sodi tudi izdelava sivkinih bunčic v servetni tehniki. Če sem iskrena, te sem še danes dokončavala.

20161007_160929

Takle svečnik za čajno svečko, ki lepo dopolnjuje mojo letošnjo dekoracijo je najlažje narediti iz svežih sivk, nato pa v temi posušiti. Posušene sivke se lomijo in jih gre nekaj pri izdelavi stran.

dsc04953

Svojo smrečico dodajam na Metuljčico, kjer lovim zadnje trenutke roka.

Lepo praznovanje Božiča vsem skupaj.

6 comments

  1. Ja punce, ve z Darjo ste čist odpuljene s to sivko…že pri Darji sem občudovala vse te čarovnije, zdaj pa še ti…plastične bunkice napolnjene s sivko…NORO, NORO in še enkrat NORO. Svečnik pa tudi fenomenalen….v bistvu je vse tako fajn in lepo, da se ti lahko samo priklonim.
    Lepo praznuj tudi ti s svojimi.

  2. Joj kako lepo, pa saj sem to že videla, ampak na smrečici je pa tako krasno in kako mora dišat. Ti si neprekosljiva v idejah in izvedbah, ki so čisto tvoje. Uživam s teboj!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.