Snežna krogla na voščilnici

Letos sem imela veliki načrt, da bom motiv snežne krogle uporabila na več načinov in z različnimi materiali na različnih prazničnih izdelkih in darilih. Med drugim sem imela namen izdelovati tiste čisto prave, ki pričarajo nostalgično čarobno vzdušje s poletavanjem bleščečih snežink. Ampak večino materiala za ta namen bo moralo počakati do drugega leta. Letos je bil projekt opuščen tudi iz razloga, ker se še nisem imela časa naučiti izdelovati drobnih figuric iz fimo mase za notranjost prave snežne krogle.

Uspelo pa mi je izdelati kar precej voščilnic s snežno kroglo s pomočjo dveh setov šablon, ki sva jih kupili skupaj z Metuljčico, kot je ona lepo zapisala, sva varčevali. Jaz sem kupila CC Snowglobe CC4x6-028, ona pa drobne motive CC Snowglobe, Winter Accessories CC4x6-029. Navalila sem na božičke, ker so letos moja druga tema, ampak skoraj obupala pri sestavljanju teh drobnih delcev, kjer se naveličaš že pri prvem, kaj šele….

Uspelo mi je narediti le en tris vseh treh motivov, ki jih nudi set, ki ga imam še vedno pri sebi, tako, da je Metuljčica letos enostavno izvisela. Mislim, da ne bo šla več z mano v “španovijo”.

dsc09728

dsc09722

Ali si lahko zamislite, da sta ribica in šal na naslovni sliki šablone res vijolična. To mi je dalo vzpodbudo pri uporabi sivkine barve tudi pri teh voščilnicah. Da je sivka moj glavni letošnji motiv, pa dokazuje tudi vejica sivke v božičkovi roki.

dsc09724

Edina slika trisa, ki ga tudi ni več doma.

dsc08618

Tako sem se naveličala teh vmesnih faz, da niti slik ne morem več gledati, eno pa le pokažem, da se vidi, da sem se resnično namučila. Ampak začela sem z 22 podlagami in ni bilo kaj, potem pa vse x 22.

dsc08008

Da pa sem si zadevo še bolj zakomplicirala, sem božično kroglo izrezala še za notranjost vsake voščilnice, na katero sem sama zložila in natisnila še voščilo.

20161009_123013

Spodnja slika pa prikazuje, kako sem s tankim nanosom Gossija skušala doseči steklen videz krogle.

20161001_203355

Zgodbo končujem z sodelovanjem na veselodecemberskem izzivu pri Metuljčici,  v upanju, da so voščilnice prejemnikom všeč in jim pričarajo malo prazničnega vzdušja.

9 comments

  1. Res, kapo dol za vse to sestavljanje in potrpežljivost. Zato sama delam le malokatero večkrat. Fino temo sta si izbrali z Darjo, pa mislim, da ni bila preveč jezna, čeprav je “izvisela”. Po moje ji šablon ni manjkalo 😃

  2. Prav lepo se dopolnjujeva, sem točno vedela da boš ti lepo poskrbela za detajle, zapisala kateri dve šabloni sva uporabili itd…..Veš koliko delam imam, tako da do ostalih motivov sploh nebi prišla. Res pa kapo dol tebi, sploh za dodelano notranjost. Čudovito je pogledati takole vse na kupu, pa še tako precizno in natančno si vse dodelala, kot vedno. Sem prav počaščena da so na izzivu.

  3. Res kapo dol za vse detajle, ki si jih naredila in ne samo to, glede na to, da sem dobila že tvojo novoletko in če si se za vsako tako potrudila, me čudi, da ne začneš z izdelavo že v mesecu marcu. Vsa čast za potrpežljivost.

  4. Moram priznat da so mi te voščilnice ene izmed naajlepših 🙂 te prve s sivko in božičkom so mi bombastične 🙂 brez besed, krasne 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.