Kmalu bo tu veseli december

DSC09361

Priprave na praznične dni, predvsem na področju dekoracije in izdelave voščilnic, so meni pisane na kožo. Mene nič ne moti, če so razni božično novoletni izdelki na policah trgovin že v jeseni, pa četudi je ta pravzaprav indijansko poletje, kot je letošnje. Tako imam vsaj čas vse v miru pregledati, dokupiti kakšno malenkost za ustvarjanje in se izogniti gneči tik pred zdajci.

Ideja za barvo in pa simbole, ki jih bom uporabila letos, je padla že januarja, ko sem nakupila že nekaj lanskih izdelkov po znižani ceni in tako sedaj samo še dokupila določene manjkajoče materiale. Absolutno več, kot je bilo potrebno. Ampak ustvarjalke to grdo navado dobro poznamo. Ker sem hrček po naravi in nič ne vržem stran, bom uporabila tudi nekaj stvari, ki so pri hiši že kar nekaj let, večina so bile že uporabljene, kakšna pa bo prišla prvič »prav čez sedem let«. Marsikaj se da lepo osvežiti s pobarvanjem na ustrezno barvo ali kakšnim drugim dodajanjem. Smrečico bodo letos krasili že večkrat uporabljeni okraski v ustrezni barvi iz podstrešja.

Letos sem začela bolj pozno s pripravami, ker sem bila praktično na drugem »planetu«, okupirana s projektom v čisti naravi od maja do oktobra. Potem pa sem preklopila na ustvarjanje za mizo in bila že kar pridna, tako, da imam izdelanih že večino voščilnic in kar precej dekoracije. Prednost sem dala ustvarjanju, zato še nisem ničesar objavila in tako bo verjetno do konca leta. No kakšno stvar pa bom vseeno pokazala, ko bom ustrezno poslikala, že iz razloga, ker je prav, da delim ideje tako, kot tudi druge ustvarjalke, ki me vedno znova in znova navdihujejo za ustvarjanje. Veliko vas spremljam – če že ne redno, pa vsaj občasno in marsikateri izdelek bi bil vreden mojega pisnega komentarja, ampak jaz sem pri tem res lena, saj tudi vseh lastnih izdelkov ne objavljam, ker res nimam časa. Tu pa tam kaj na hitro poslikam za Metuljčico, s katero se medsebojno spodbujava. Hvala Bogu, da jo imam, pa čeprav bolj na daljavo. No uspelo pa nama je celo eno ustvarjalno srečanje.

Dekoracija, ki je našla svoj prostor v kotu mojega ustvarjalnega prostora, ki je žal v kuhinji, saj nimam posebne ustvarjalne sobe, bo tam kar ostala, kar pomeni, da je pri nas že okrašeno, pa to moji hoteli ali ne. Konec koncev sem tu prisotna največ sama, ali za štedilnikom, pomivalnim koritom ali pa za mizo, kjer ustvarjam. Moje sem že malo navadila, da me ne mečejo vedno iz mize, ko sem ravno sredi največjega ustvarjalnega zagona. Oh, ko bi lahko pisala Miklavžu ali Božičku, da mi prineseta ustvarjalno sobico, ali vsaj mali kotiček. Ker je neizvedljivo, bom seveda ostala le pri sanjah in željah, to pa je dovoljeno.
Že tale dekoracija nakazuje na mojo letošnjo bakreno barvo v kombinaciji z bež in belo. In simboli, ki si bodo delali družbo na dekoraciji, voščilnicah, darilih: jelenčki, kraguljčki in zvončki, snežinke, sneg in led, smrečice, sveta družina pa še kaj. In kot vsako leto – cela paleta ustvarjalnih materialov.

Bakrena barva mi res ne dela nobenih preglavic, saj se dobi v tej barvi kar hočeš, od barv, papirja, bleščic, trakov, sveč in ostalega dekorativnega materiala in okraskov. Letos, ne da bi zato vedela, je zgleda to tudi sicer bolj trendovska barva, čeprav sem se jaz odločila zanjo že januarja, oziroma že prej.

Bodi dovolj uvoda. Različen material-nekaj starega iz zaloge in nekaj novega, različni pripomočki in tehnike, kar nekaj prostih uric in nastalo je nekaj čisto ročnega dela in nekaj dodelanega, okrašenega.

Takole: moja dekoracija iz vseh zornih kotov, ki že naznanja bližajoči najbolj bleščeči mesec v letu.

DSC09315  DSC09316 DSC09356

Pa še dodelana hišica malo bolj od blizu, ki je s križem iz papirja postala cerkvica. Streha je zasnežena s strukturnim snegom, ledene svečke so del led lučk, ki sem jih tudi malo posnežila, venček na vratih pa je izdelan s pomočjo že lani pokazanih šablon in štampiljk. Rozeta na cerkvi je iz gipsa.

DSC09369 DSC09373

Kažem tudi notranjost, kjer je pobarvana stiroporna smrečica, na kateri žarijo lučke, ki so bile že v hišici. Ja tudi zavese so obešene- iz papirja.

DSC09375

Tudi letos z Metuljčico pripravljava podoben izziv kot lansko leto, zato sem že označila kjučne besede. Posebnih pogojev tudi letos ne bo, le to, da pokažete svoje stvaritve, ki imajo kakršno koli povezavo s katero koli ključno besedo. Navodila in tehnična izvedba še sledijo.

Najprej pa izzivam Metuljčico, da razkrije svojo barvo in še svoje dodatne teme, ki jih bo letos uporabila ona. S Klikom na njeno ime boste lahko videle lansko povabilo na sodelovanje, ki bo letos kar podobno, le simboli in teme bodo malo drugačni.

4 comments

  1. Fantastično! Kako čudovita dekoracija, bronasta carica si! Ja, hvala bogu za en dan, ki sva si ga privoščili. Tale tvoj izziv me je seveda vspodbudil, da tudi sama dokončam dekoracijo. Hvala ti za čudovito besedilo in uverturo v veseli december. Prav uživala sem in vesela sem, da bo to že najin drugi ustvarjalni december s pomočjo ključnih besed, s katerimi izzivava ustvarjalke. Jupiiiiiiii, še malo pa bodo tu praznični dnevi.

  2. Ko sem brala in gledala te tvoje mojstrovine, sem že uživala….ti si noro dobra ustvarjalka in ne boš verjela….komaj že čakam, da boste začele s tem izzivom…”naša” je že v nizkem štartu….se že veselim. Mimogrede….ta tvoja dekoracija je noro dobra, še posebno hiška mi je IN…fantastično. čao

  3. Krasno dekoracijo si ustvarila. Z užitkom sem jo občudovala. Všeč mi je tvoja ideja o vodilnih barvah prazničnih izdelkov. 🙂 Se že veselimvajinega izziva in hitim gledat, kaj je pripravila Metuljčica. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.