Prva adventna nedelja v 2014 – prižiganje sveč

Pričel se je advent – čas pričakovanja in priprave na božične praznike. Začne se četrto nedeljo pred božičem in se konča na božični večer, 24. decembra. V adventu se Kristjani spominjamo rojstva Jezusa in pričakujemo njegov drugi prihod, kar naredimo s izdelavo adventnega venčka*.

Prva sveča* simbolizira pričakovanje ali upanje, druga mir, tretja veselje in četrta ljubezen.

Vse to in še več o simboliki adventnega venčka sem prebrala tule.

Sedaj pa je čas, da predstavim venčke, na katerih bom prižigala svečke celi december. Največji in v centru pozornosti bo tale, saj ne bo samo žarel, ampak bo tudi pel oz. bodo peli trije angelčki* iz keramičnega gipsa v njegovi sredini, ki so se pojoč napotili po betlehemsko lučko.

DSC00203 DSC00207

Med drugim tudi na čisto posebnem venčku, kjer prva svečka že gori.

Venček je izdelan iz seta, kjer je imel spet Tim Holz prste vmes,  svečke so izrezane s šablono Marianne design in pobarvane s Facetten lakom. Vse skupaj je postavljeno na step ups osnovo, oblečeno v papir, ki sem ga sama izdelala in ga marsikje uporabila.

Letos bo vsaki voščilnici delal družbo še ujemajoč tagec in tukaj je prvi tak par. Nekaj teh malih venčkov pa sem izdelala še za dekoracijo praznične mize.

DSC00581

2 comments

  1. Venček, ki si mu poleg zelene dodala še vijolično, je čudovit, prav tako pojoči angeli. Več kot unikatna ideja (tega resnično nisem zaseledila še nikjer) pa se mi zdi tvoj posebni venček, ki mu boš vsako adventno nedeljo dodala plamenček. Razpoke so čudovite tudi na papirju. Že komaj čakam 2. adventne nedelje, da vidim plamenček in pripadajoči tagec.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.