Božično novoletno gipsanje – angelčki

Z Metuljčico  sva se na enem izmed lanskih redkih srečanj dogovorili, da bova v letošnjo praznično dekoracijo vnesli izdelke iz gipsa. Ko je bilo leto še mlado, sva udarili eno skupno akcijo, kjer se je kar kadilo. Izpraznili sva eno veliko vrečo gipsa, radiator je bil za sušenje najinih izdelkov premajhen. Med drugimi sva izdelali največ tehle angelčkov*, ki bodo dopolnili najine letošnje dokracije.

Angelčki v izbranih letošnjih barvah – lila , zelena in srebrna:

Pot do končnih izdelkov zahteva kar nekaj potrpežljivosti in natančnosti: dobro posušene izdelke je potrebno lepo pobrusiti, izbrati prave barve in  spretno barvati med drobnimi detajli na izdelku. Pobarvati obrazke, laske  in oči je prava umetnost. In na koncu še vse lepo polakirati, kar daje končnemu izdelku lep keramični videz. Ravno zaradi tega, ker se je za lep izgled potrebno zelo potruditi, je vredno za vlivanje izbrati najboljši keramični prah. Kot sem v prejšnjih objavah že omenila je Srewalin najbolši, vendar ga žal ne prodajajo več. Zelo dober nadomestek pa je Keraflot, ki ga jaz kupujem v Artu v CE.

Angelčki so pripravljeni, da zasedejo svoje mesto, to pa v naslednjih objavah.

Angelčki v drugačnih oblekcah pa so že krasili moje stanovanje: https://artmbr.wordpress.com/2014/01/02/angelcki-angels-2/.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.